logo-liggend-wit-donkerblauw

Jungle by Night, Novastar en Stevie Ann samen met huilende wolven en zingende gibbons


artis

In de maanden juni, juli en augustus 2015 is Artis elke zaterdag tot zonsondergang open. Tijdens deze twaalfde editie van de ZOOmeravonden treden onder andere Jungle by Night, Novastar en Stevie Ann op in de Muziektent, vanaf 19.00 uur. Bezoekers kunnen picknicken in het gras, met de klanken van live optredens, het zingen van de gibbons en het huilen van de wolven op de achtergrond. Of ze gaan tijdens de schemering mee met een rondleiding over de nachtrituelen van de dieren.

eetbare tuin

Ook kun je tijdens de ZOOmeravonden de eetbare tuin-route lopen. Vanaf juni bestaan alle eenjarige planten in Artis uit bloemen, kruiden en groenten die eetbaar zijn voor dier en mens. De bezoeker bewondert er de paars bloeiende salie en rode boerenkool, en ruikt de tijm of het Japanse kruid shiso. Dierverzorgers lopen dagelijks een plukroute, en zullen de planten en bloemen voeren aan de dieren.

bekende artiesten treden op

Tijdens de eerste ZOOmeravond, op zaterdag 6 juni, bijt Jungle by Night het spits af met een mix van Afrofunk, hiphopbeats en rock tunes. Het volledige programma is 18 mei te vinden op www.artis.nl/zoomeravonden.

kinderprogramma’s vanaf 15.00 uur

Het ZOOmeravondprogramma begint iedere zaterdag om 15.00 uur met verschillende kinderactiviteiten bij de Muziektent. Zo lezen bekende kinderboekenschrijvers voor uit eigen werk. Aankomende astronauten kunnen in het Planetarium hun ruimtepaspoort halen door alle workshops te volgen over de sterrenhemel, de ruimtevaart, het zonnestelsel en de Melkweg. Om 16.00 uur starten workshops in dans, yoga of jongleren. Ook staat tijdens sommige ZOOmeravonden een poppenkast in het park.

praktische informatie

Het programma begint elke zaterdag om 15.00 uur en duurt tot zonsondergang.
Toegangsprijzen: kinderen 3 t/m 9 jaar € 16,50 en volwassenen € 19,95. Artis-leden gratis.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.