logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Zoolander 2 gaat de strijd aan met het kwaad


zoolander 2 Derek Zoolander was jarenlang één van ’s werelds bekendste modellen, en uitvinder van de duckface. Zijn duckfaces hadden zo hun eigen verhaal en karakter, en hadden zelfs speciale gaven. Helaas was dat zo’n beetje het enige dat Derek Zoolander kon – verder was hij bepaald geen licht. Het verhaal van Zoolander 2 speelt zich jaren later af, waarbij Dereks glans al lang is vergaan. Na een enorm ongeluk met een educatief centrum voor kinderen, waarbij ook zijn vrouw om het leven is gekomen, is het gedaan met onze Zoolander. Daarna besloot hij om zich als een kluizenaar te gedragen (als een heremietkreeft, aldus hijzelf).

Duckface-expert

Maar dan gebeurt het: er worden beroemdheden vermoord! Ogenschijnlijk willekeurig. De geheime diensten zitten met de handen in het haar. Waarom? Waarvoor? Eén ding hebben ze allemaal gemeen: ze hebben een duckface. En wie kan daar nu meer iets over vertellen dan Derek Zoolander? Al snel wordt de link gelegd met de Bron van de Eeuwige Jeugd, en Derek wordt gevraagd om mee te helpen met dit onderzoek. Daarbij wordt ook Hansel weer van stal gehaald, hij is na het ongeluk met het educatieve centrum verhuisd naar een hutje in verweggistan, om daar samen te wonen met een commune. Samen nemen Derek Zoolander en Hansel het op tegen hun aartsvijand, Mugatu.

Zoolander 2

Tja, dat is eigenlijk het hele verhaal. Als je bekend bent met het eerste deel van de film zul je zien dat dit een herhaling van zetten is. Derek met zijn constante moeilijke duckface is ronduit vermoeiend, zijn naïviteit een tikje irritant. De grappen zijn wisselend van kwaliteit: soms leuk, soms te makkelijk. Meestal te makkelijk. Grappig zijn de vele celebrities die in de film voorkomen, van Justin Bieber tot verschillende modekoningen. Dat maakt de film toch nog grappig en verrassend. Zelfs Sting heeft een rolletje gekregen, hoewel deze zeer klein (en matig gespeeld) is. Zoolander 2 is echt voor een melige avond, een avond waarbij je niet wil nadenken. De film speelt zich af in de modewereld, maar steekt daar ook ongelofelijk de draak mee. Zoek de vele toespelingen en je hebt nog iets te doen ook, tijdens het kijken van deze eenvoudige film vol sterrenglorie en bizarre pakjes. Zoolander 2, Universal Pictures
Tijdsduur:  minuten, Actie. Verkrijgbaar op: DVD en Blu-ray

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.