logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

EcoFlow Powerstream laat je zonne-energie gebruiken en opslaan


EcoFlow heeft zich ten doel gesteld het gebruiken en opslaan van zonne-energie bereikbaar te maken voor iedereen. Met de EcoFlow Powerstream micro-omvormer kun je al vanaf € 329,- zonne-energie gebruiken in je huis.

Waarom de EcoFlow Powerstream?

De zon gaat voor niets op, en ook de energie die de zon ons geeft is gratis. Om deze energie bruikbaar te maken kopen en installeren we zonnepanelen met de bijbehorende apparatuur. Een kostbare zaak en zeker niet voor iedereen weggelegd.
EcoFlow maakt met zijn Powerstream zonne-energie gebruik en opslaan bereikbaar voor iedereen.

Niet alleen het budget dat je moet vrijmaken voor een installatie met zonnepanelen kan een probleem zijn, maar de ruimte waar je woont. Zo kunnen bewoners van een flat, appartement, (sta)caravan of Tiny House ook heel goed met de Powerstream uit de voeten. De installatie is zeer eenvoudig en is ook weer makkelijk weg te halen of te verplaatsen.

Ook hoef je niets in de meterkast aan te passen of aan te sluiten. Je sluit de zonnepanelen en eventueel de Power Station aan op de Powerstream en stopt de stekker in het stopcontact.

De EcoFlow Powerstream is er voor iedereen

De basis van de EcoFlow Powerstream is de converter. Dit apparaat zet de opgevangen energie van de zon om in energie dat je in je eigen huis kunt stoppen via het stopcontact.

Zonne-energie direct gebruiken vanaf € 968

Door de micro omvormer te combineren met de 2 x 400 Watt Star zonnepanelen van EcoFlow heb je al een pakket om je energierekening omlaag te brengen doordat je minder stroom verbruikt.

De combinatie hierboven bestaat uit de 2 x 400 Watt Star zonnepanelen en de micro omvormer. Dit pakket koop je momenteel voor maar € 968 op eu.ecoflow.com. Heb je zelf al (opvouwbare) zonnepanelen? Ook deze kun je gebruiken met de EcoFlow Powerstream.

Zonne-energie direct gebruiken en opslaan vanaf € 1696,-

Op een zonnige dag produceer je meer energie dan dat je kunt gebruiken op dat moment. Wat je te veel produceert lever je terug aan het net en daar ontvang je in Nederland een vergoeding voor.

Helaas worden deze vergoedingen steeds lager en zullen binnen een aantal jaren verdwijnen. Kortom, energie die je niet opmaakt, kun je beter opslaan voor later gebruik.

De energie opslaan doe je in een van de Power Stations van EcoFlow. Wanneer je kiest voor de EcoFlow River 2 Pro met een capaciteit van 0,7 Kwh kost een set met de micro omvormer en de zonnepanelen maar € 1696.

De combinatie hierboven bestaat uit de 2 x 400 Watt Star zonnepanelen en de micro omvormer. Je slaat de energie op in een van de Power Stations van EcoFlow.
Natuurlijk kun je gaan voor een nog grotere capaciteit. Zoals 1 kWh met de EcoFlow Delta 2, 2 kWh met de Delta 2 Max of Delta Max of 3,6 kWh met de EcoFlow Delta Pro. Op deze manier kun je zelf het beste pakket voor jouw situatie samenstellen.

Snel geïnstalleerd en zonder extra kosten

De EcoFlow Powerstream is zeer eenvoudig te installeren. Nadat je de zonnepanelen hebt neergezet of opgehangen is het een kwestie van een aantal stekkers aansluiten en je bent klaar om zonne-energie in je huis te stoppen. Je hebt geen installateur of elektricien nodig. Ook het instellen van de app om het verbruik en de opslag te monitoren is zeer eenvoudig.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.