logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Zomerse vakantietip in Friesland: zeilkamp voor kinderen

Je kinderen zes weken lang entertainen in de zomervakantie wordt door sommige als een hele opgave gezien. Maar er is een oplossing, want wil je dit jaar binnen de landsgrenzen verblijven en je kids een leuke tijd bezorgen, dan zijn er tal van fijne uitjes en mini-vakanties te boeken. Zeilen bij de Friese zeilschool ‘t Garijp is zo’n super vakantietip. Deze zeilschool bestaat al 50 jaar en is een echte kenner als het op watersporten aankomt. Van maxi en mini-vakantiekampen voor de maxi’s en mini’s onder ons. Zeilen, suppen, kiten, windsurfen, ‘waterratten’ beleven hier de tijd van hun
leven.

De thuishaven van ‘t Garijp is een ruim tweehonderd jaar oude en prachtig verbouwde boerderij in het dorpje Goingarijp in – hoe kan het ook anders – Friesland. Het ligt aan de Goingarijpster Poelen en het Sneekermeer, tussen Joure en Terherne. De ligging is natuurlijk perfect voor de allerleukste outdoor vakantieweken. Raak je al geïnspireerd? Wij zetten de bucketlist zomervakantie activiteiten van ‘t Garijp voor je op een rijtje.

Schippers van de Kameleon (6-12 jaar)

Wie kent ze niet, de beroemde en beruchte tweeling van smid Klinkhamer uit het Friese dorpje Lenten. Op NPO 3 wordt op dit moment de nieuwe Kameleon-serie uitgezonden naar de populaire kinderboekenreeks van Hotze de Roos. Maar niet alleen Sietze en Hielke beleven avonturen deze zomer. ‘T Garijp organiseert namelijk een echt Schippers van de Kameleon vakantiekamp. Kids leren hier een week lang touw slingeren, polsstokhoogspringen, raadsels en mysteries oplossen. Ook een eilandexpeditie, schat zoeken en een bezoek aan het Kameleondorp Terherne mag natuurlijk niet ontbreken. Volop spanning en sensatie, actie en avontuur.

Board Camp (vanaf 12 – 17 jaar)

Windsurfen, zeilen, suppen, kitesurfen…. het Board Camp is de ultieme combi van gave en stoere watersporten die jouw kids deze zomer onder de knie gaan krijgen. Echte waterliefhebbers tussen 12 en 18 jaar gaan het avontuur aan en leren in een week tijd alle in’s en out’s over deze verschillende watersporten. Durf jij de combi tussen goed vliegeren, powerkiten en op een board staan aan? Of leer jij de oorspronkelijk uit Hawaï afkomstige sport SUPPEN (Stand Up Paddling) en kun je straks net zo goed windsurfen als Olympisch Kampioen Dorian van Rijsselberghe? No worries, ook het zeilen maakt onderdeel uit van dit kamp!

Zeilen, waterskiën en windsurfen

De eerste vaaruren maken in een Optimist? Of een Topaz Uno of Laerling besturen? ’t Garijp leert jouw kids de fijne kneepjes van het zeilen. De zeilkampen staan echter niet op zichzelf. Kids die van actie houden en boven de 12 zijn kunnen ook terecht bij een windsurfkamp of op het Sneekermeer een dag vol stoere andere wateractiviteiten tegemoetzien. Tijd om deze zomer ook het waterskiën of wakeboarden uit te proberen en funmaterialen zoals de banaan, de band en de Ringo Fly aan een ultieme test te onderwerpen.

Over t Garijp

Watersportcentrum ‘t Garijp is al sinds 1968 dé toonaangevende zeilschool van Friesland. Al 50 jaar organiseert ‘t Garijp onvergetelijk zeilkampen. Maar dat niet alleen, bij t Garijp kun je ook terecht voor diverse andere watersportactiviteiten. Naast zeilen biedt het watersportcentrum ook individuele zeilcursussen aan voor volwassenen. Allemaal onder begeleiding van een erkend instructeur.

www.garijp.nl

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.