logo-liggend-wit-donkerblauw

Steel de show deze zomer met een Vespa scooter

De Vespa is een van de populairste scootermerken in Nederland

Een scooter rijden is een van de leukste dingen die er zijn. Lekker op een zomerdag een stuk buiten cruisen en genieten van het weer en alle mooie dingen om je heen. Naast dat het leuk is om op de scooter te rijden, heeft een scooter ook nog eens ontzettend veel voordelen ten opzichte van andere vervoersmiddelen. Het is een stuk goedkoper dan de auto, het is een stuk sneller dan met de fiets en je bent ook niet van anderen of tijdschema’s afhankelijk, zoals met het openbaar vervoer. Vespa is een van de populairste type scooters in Nederland en niet zonder reden. Naast het feit dat een Vespa scooter ontzettend handig is en lekker rijdt, is dit ook nog eens een erg mooi type scooter om te zien.

De Italiaanse Piaggio Vespa wordt al vanaf 1946 geproduceerd

Vespa is een Italiaanse scooterfabrikant die onderdeel is van Piaggio. Piaggio is al honderd jaar actief, maar is ooit begonnen als vliegtuigbouwer en is pas na de Tweede Wereldoorlog over gegaan op de productie van scooters. De eerste Vespa werd dan ook uitgebracht in 1946. Vespa betekent wesp in het Italiaans en refereert natuurlijk naar het design en de vorm van deze scooter. Het bleek een gouden greep van Piaggio om de Vespa’s opnieuw uit te brengen als retro modellen. Wanneer je een Vespa rijdt is het wel vast te stellen dat je zeker weten een goede stijl en smaak hebt.

Voor elk type rijder of gebruik is er wel een geschikte Vespa te vinden

Vespa heeft door de jaren heen behoorlijk wat modellen op de markt gebracht. De modellen zijn allemaal verschillend in looks en in inhoud, maar de stijl blijft voor alle Vespa’s hetzelfde. Zo kun je wanneer je op zoek bent naar een scooter voor de langere afstanden en in het weekend kiezen voor bijvoorbeeld de Primavera Touring. Wanneer je op zoek bent naar een sportieve scooter voor in en om de stad dan is bijvoorbeeld de Vespa Sprint een goed alternatief. Afhankelijk van jouw wensen is er altijd wel een Vespa te vinden. Uiteraard zitten de mensen bij Vespa zeker niet stil en wordt er ook het gebied van duurzaamheid continu vernieuwd. Dit heeft geleid tot de lancering van de Vespa Elettrica die volledig elektrisch is, in de meeste gevallen meer acceleratie en power heeft dan de meeste standaard 50cc scooters en ook nog eens een topsnelheid van 100km per uur kan bereiken.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.