logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Geniet meer van de zon op een e-bike


De zon is weer op volle kracht – tijd om te genieten! Dat kan op heel veel verschillende manieren, maar een manier die ik persoonlijk heel fijn vind is op de fiets. Zeker als het echt een warme dag is. Op de fiets ben je namelijk constant in beweging, wat zorgt voor zo’n lekker verkoelend briesje. Bij voorkeur op een elektrische fiets. Waarom? Dat zal ik je vertellen.

Inspanning op verzoek

Als je normaal gesproken fietst, heb je regelmatig te maken met extra hindernissen. Tegenwind, bijvoorbeeld, maar ook lichte hellingen kunnen er voor zorgen dat je toch wat harder moet trappen dan je liever zou doen op zo’n warme dag. De beweging is heerlijk op zo’n zonnige dag, maar als je langere stukken fietst, moet je ook weer niet overdrijven. Met een e bike los je dat probleem op door trapondersteuning te activeren. Daarmee lost die tegenwind op als sneeuw voor de zon!

Verschillende soorten

Nu zijn er heel veel verschillende soorten e bikes in de fietsenwinkel te koop. Je hebt ze in alle soorten en maten, merken en modellen. Het model fiets is natuurlijk een kwestie van voorkeur. Ga je voor een transportfiets, waar je redelijk recht op zit, een wat sportievere toerfiets of een heel snelle racer? Wat je wel zult merken is de plaatsing van de motor. Die kan bij het voorwiel, het achterwiel of in het midden zitten. Hoewel het niet zo veel lijkt uit te maken, is het toch echt anders fietsen: het sturen gaat wat anders als de motor in het voorwiel zit, bij de motor achter kun je ineens een ‘zetje’ voelen bij het aanfietsen als je te enthousiast aanfietst. Ook het zwaartepunt op de fiets verschuift met de locatie van de motor, wat het fietsgevoel verandert. Zelf prefereer ik een motor in het midden – maar wat zijn jullie ervaringen?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.