Naarmate de wereld verschuift naar een meer vegetarische, veganistische en flexitarische levensstijl, zorgt dat ook voor inspiratie binnen de drankwereld. Met de zomer in volle gang wordt de BBQ nu ook aangestoken voor de lekkerste cocktails, want als je dacht dat alleen vlees en vis op de barbecue kon worden gegrild: think again. Een steeds grotere trend van de meest uiteenlopende fruit- en groentegrills domineert nu ook de cocktailindustrie, nu chefkoks hun inspiratie ook buiten hun vlees repertoire om vinden.
Grilled fruit cocktails van Bacardi
Zo komt ook Bacardi met een selectie aan grilled fruit cocktails: drie nieuwe cocktails gemixt met gegrild fruit die de perfecte aanvulling zijn op jouw cocktail expertise arsenaal deze zomer. Denk aan tropische zomercocktails gemixt met caraïbisch fruit zoals banaan, limoen, perzik en ananas. Loopt het water je al in de mond? De recepten van de Bacardi Spiced cocktails zijn samengesteld door deskundige bartenders om die WOW-factor te garanderen. Hierbij hebben ze bij elke cocktail gekozen voor een specifiek ingrediënt om de smaken van Bacardi Spiced te complementeren en te versterken. Niet alleen zijn de cocktails bijzonder smakelijk, ook zijn de cocktails ontworpen om je te helpen minder voedsel te verspillen door het gebruik van reservefruit. Twee vliegen in één klap dus. Maar dan het belangrijkste, want hoe maak je die cocktails? First things first: turn up that grill.
Bacardi BBQed Banana Daquiri
Wie zei dat je bier bij barbecue hoort te drinken? Out with the old, in with the new: deze cocktail verrijkt met gekarameliseerde banaan is perfect bij klassieke barbecuegerechten. Daarnaast is ‘ie super eenvoudig te bereiden en makkelijk te delen.
Ingrediënten voor 1 cocktail:
- 50 ml Bacardi Spiced of Bacardi Cuatro
- 25 ml limoensap
- 2 theelepels suiker (rietsuiker doet wonderen)
- ½ BBQed bananenschijf (gesneden door de lengte)
- 1 snufje kaneel (optioneel)
- 1 cup of 130 gram ijsblokjes
Bereidingswijze:
- Voeg alle ingrediënten samen in een blender (dit kun je in twee delen doen, afhankelijk van de grootte van je blender)
- Voeg het ijs toe en blend alles tot een zacht geheel
- Schenk de cocktail in (in een tumbler of een groot wijnglas)
- Garneer aan met een limoenschijfje
- Enjoy!
Bacardi Peach Spiced Tea
Deze cocktail is een mix van contrasterende smaken en daarom favoriet van elke foodie. De bijzondere mix zorgt voor een geheel nieuwe rumervaring. Tip: deze cocktail gaat goed samen met geglaceerde BBQ maaltijden.
Ingrediënten voor 1 cocktail
- 50 ml BACARDÍ Spiced
- 30 ml MONIN Peach Tea siroop (of een mix van LIPTON Peach Iced Tea en een splash bruisend water)
- 100 ml bruiswater
- 1 gegrild perzikpartje
Bereidingswijze
- Voeg alles toe aan een longdrink glas gevuld met ijs, BACARDÍ Spiced en MONIN Peach Tea siroop (of een mix van LIPTON Peach Iced Tea en een splash bruisendwater)
- Roer goed door
- Top af met bruiswater en roer opnieuw door
- Kleed aan met een partje BBQed perzik
- Geniet!
Bacardi Spiced and Grilled Pineapple
Eenvoud is goud en deze cocktail maakt het waar. Misschien hoort ananas niet op een pizza, maar in BACARDÍ Spiced hoort ‘ie zeker wel. Dit is de ideale rumcocktail waarin de rum niet overheerst.
Ingrediënten voor 1 cocktail
- 50 ml BACARDÍ Spiced of BACARDÍ Cuatro
- 150ml koud ananassap
- 1 gegrild ananaspartje
Bereidingswijze
- Vul een longdrink glas met ijsblokjes
- Voeg de BACARDÍ Spiced of BACARDÍ Cuatro toe
- Voeg het ananassap toe en roer door
- Grill het ananaspartje en draai telkens om tot er lijnen van de grill aan beide kanten verschijnen.
- Top je cocktail af met de ananas.
- Enjoy!