logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De zomer door met Protest Beachwear


Protest is één van die merken die je absoluut moet kennen, of het nu zomer of winter is: van skipakken tot beachwear – het sportieve merk voelt zich overal thuis. Maar toch is het strand dé plek waar ze zich het liefst vertoeven, met beachwear, surfwear en coole streetwear waar jong en oud zich in kan laten zien. Protest heeft voor dit jaar hun inspiratie gehaald uit het thema summertime carninval. Een thema waar zelfs Diors 2019 zich aan waagde: een zorgeloze combinatie waar je alleen maar vrolijk en energiek van kan worden. In het geval van Protest zien we dan ook felle neonkleuren en grappige iconen, maar ook lichte kleding, prints gebaseerd op tattoos en meer.

Neontinten

De neonkleuren vormen de inspiratie voor een serie kleding met heldere ontwerpen op een donkere achtergrond, met een bijpassende neon detaillering. Deze serie heeft de naam ‘Gradient neons’ meegekregen en laat palmbomen, geometrische vormen en strepen zien. Je ziet het bijvoorbeeld in het Collin t-shirt en de Bogo beach short.

Retro hawaii

Heel vrolijk en wat meer volwassen beachwear is de flashback naar het klassieke retro Hawaii-shirt. Maar dan wel met een eigenwijze Protest-twist, natuurlijk. Trendy afdrukken van bladeren met bloemmotieven en felle kleuren – een coole manier om voor de dag te komen. De Bonzo beach short heeft een tropische print met een klassieke huladanseres als detail. Ergens verstopt… kun jij haar vinden?

Surfklaar

Een van de belangrijkste elementen van Protest is nog wel het sportieve element. In het geval van de zomer betekent dit: surfklaar zijn! Zo ontstonden de coole Nogo surfable street shorts. Daar kun je zonder problemen mee over straat, maar duik je zonder om te kleden het koele water in. Hoe gaaf en veelzijdig is dat? Ook hebben ze een Broxted board shorts geïntroduceerd, die super comfortabel is dankzij een materiaal dat alle kanten op stretcht. Aan de binnenkant van de tailleband zit een rubber print, die er voor zorgt dat je zwembroek op de plek blijft waar jij ‘m graag hebt: aan. Bovendien drogen de broeken van Protest razend snel. Ben je uit het water? Voor je bij de dichtstbijzijnde bar bent is-ie zo goed als droog.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.