logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Zombieland: Double Tap

Tien jaar na de release van de moderne cultfilm Zombieland zijn hoofdrolspelers Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Abigail Breslin en Emma Stone weer terug en klaar voor vette actie! Zelfs het team achter de schermen, waaronder regisseur Ruben Fleischer (Venom) en schrijvers Rhett Reese en Paul Wernick (Deadpool) zijn weer tevoorschijn gehaald om deze bizarre actiecomedy – die is uitgegroeid tot een ware cultfilm – nieuw leven in te blazen met Zombieland: Double Tap. In deze actie komedie nemen onze vier zombie killers het op tegen verschillende soorten nieuwe zombies (die zitten namelijk ook niet stil), en krijgen ze zelfs te maken met verschillende groepen andere overlevenden, die ieder op hun eigen manier hebben weten te overleven. Zo reis je met onze vrienden mee van het platteland tot aan het Witte Huis, van Graceland tot het magische Babylon.

Bekijk hieronder de trailer van Zombieland: Double Tap.

Bloederig

Net als het eerste deel van Zombieland is ook Zombieland: Double Tap een bijzonder bloederige en uhm… spetterende zombiefilm, waarbij de opmerkingen niet altijd even subtiel en lieflijk zijn. Wat wil je ook anders, ten tijde van een zombie-apocalyps? Aan de andere kant kun je ook wel indenken dat onze vier helden het best zwaar te verduren hebben. Ze zijn enkel op zichzelf aangewezen en proberen zo min mogelijk contact te hebben met andere overlevenden. Dat lijkt te werken, hoewel het niet voor iedereen even prettig is. Vooral voor de jonge Little Rock, wiens hormonen toch wel toe zijn aan een verzetje, is het lastig te verkroppen dat er geen leuke single jongens zijn waar ze zich mee kan vermaken. Dat overigens tot grote geruststelling van Tallahassee, die zich als een soort vaderfiguur heeft opgeworpen voor de drie tieners… wanneer Columbus Wichita ten huwelijk vraagt, wordt het Wichita echter ook te heet onder de voeten… de meiden Wichita en Little Rock gaan er vantussen met de dikke survival-bak van Tallahassee om het verder alleen te rooien… maar of dat zo’n goed idee is?

Nieuwe mensen

Tallahassee wordt al snel bezorgd, zeker wanneer Wichita terugkeerd naar de veilige thuisbasis in het Witte Huis en vertelt dat Little Rock er vantussen is met een pacifistische muzikant, die op weg is naar het Beloofde Land Babylon. Dat kan onze redneck zombiekiller Tallahassee maar moeilijk verkroppen, waarna ze op zoek gaan naar Little Rock. Onderweg komen ze echter een aantal nieuwe overlevenden tegen die hen het leven moeilijk maken en voor nieuwe impulsen zorgen, maar ook gevaarlijke mutaties van het zombievirus, die duidelijk maken dat die reis misschien niet het beste idee was dat ze konden hebben.

Ga direct naar Zombieland: Double Tap op BOL.com.


Recensie over Zombieland: Double Tap

Dit tweede deel van Zombieland maakt zeker indruk. Het is natuurlijk leuker als je het eerste deel hebt gezien, maar zonder die voorkennis is deze tweede film ook prima te zien. Hij leunt dankbaar op sappige gore-effecten, maar is daarnaast ook doordrenkt met humor en leuke tekst-effecten die op allerlei creatieve manieren door het scherm stuiteren als een soort epische manga-intro. Humor en zombies zijn prima te combineren, zo blijkt. Daarbij zetten onze vier helden prima rollen neer en doen ook de bijrollen goed hun best om het verhaal wat extra schwung mee te geven. Een geslaagd vervolg op de epische cultfilm Zombieland en een mooie reden voor een minimarathon van beide films achter elkaar!

Score: 8


Informatie

Titel: Zombieland: Double Tap
Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment
Tijdsduur: 99 minuten
Genre: horror.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.