logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Zoets van Zeinab, Zeinab Alhasime-Bakker


Zoets van Zeinab is geschreven door Heel Holland Bakt-finalist Zeinab Alhashime-Bakker. in plaats van het simpelweg geven van recepten die haar succes hebben gebracht, gooit ze het over een andere boeg: ze laat je zien hoe je die mooie creaties maakt!

Basisboek

Zoets van Zeinab staat natuurlijk vol met smakelijke recepten, zoals red-velvetcakejes, macarons en baklava. Maar het is meer dan dat. Je kunt het zien als een basisboek dat jou de handvatten geeft om zelf aan de slag te gaan met jouw eigen creaties. Zo vind je in dit boek een aantal varianten van het basisbeslag, vullingen en toppings. Dankzij een smaakpalet zie je meteen welke smaken je met elkaar kunt combineren. Zeinab legt je stap voor stap uit hoe je de beste combinaties maakt, waarbij je gebruik kunt maken van de basisrecepten in het boek.

Showstoppers maken

Maar het gaat nog een stapje verder: midden in het boek wordt je verrast met geweldige tutorials, waarmee je leert hoe je een taart netjes afsmeert, hoe je een dripcake maakt en hoe je verschillende decoraties maakt met botercrème! Die technieken kun je in principe zelf uitvogelen, maar als je ze eenmaal hebt gezien, heb je toch een streepje voor. Daarmee tover je die lekkere, maar ‘ambachtelijk uitziende’ taart tot een taart die zo in de etalage van een patissier kan staan.


Ga direct naar Zoets van Zeinab op BOL.com.

Recensie over Zoets van Zeinab

CooleSuggesties topper

Zoets van Zeinab is een geweldig bakboek – en dan misschien wel voor beginnend bakkers, of bakkers die zoekend zijn naar wat meer vrijheid dan enkel het volgen van recepten. Dankzij de opbouw van het boek krijg je namelijk de juiste basisrecepten en -technieken in handen, waarmee je zelf kunt combineren en experimenteren. De recepten zelf zijn toegankelijk en niet moeilijk om te maken: jij bent dus degene die ze bijzonder moet maken. En dat gaat je lukken, dat weet ik zeker. Dankzij de creatieve combinaties en decoratietechnieken maak je de ene showstopper na de andere.

Score: 9


Informatie

Titel: Zoets van Zeinab
Auteur:
Uitgever: Uitgeverij Becht
Aantal pagina’s: 205
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789023017127
Prijs: 29.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.