logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De Zoete Bakplaat


Koken op bakplaten hebben (mede dankzij) de boeken van Rukmini Iyer een enorme vlucht gemaakt. Het is dan ook heel aantrekkelijk, om al je ingrediënten voor het avondeten op een bakplaat (of bakblik) te deponeren en vervolgens in de oven te schuiven. Lekker makkelijk in het koken, en snel bovendien. Maar wij gebruiken onze oven vooralsnog vooral voor zoete gerechten. Om daar gehoor aan te geven vind je 75 zoete en soms heel verrassende recenten in De Zoete Bakplaat!

Diverse gerechten

Met een zoete bakplaat kun je eigenlijk heel veel kanten op. Maak je een beslag en schenk je het in een vorm, dan heb je een cake of de basis voor een taart. Maak je een deeg en leg je rondjes op een bakplaat… dan kom je al snel bij koekjes uit. De basis van De Bakplaat staat echter nog altijd als een paal boven water: gemak en snelheid zijn de belangrijkste factoren. Daarmee kun je heel wat kanten op, die stuk voor stuk naar voren komen in dit kookboek. Plaatcakes, muffins en cupcakes, kruimel- en open taarten, broodschotels en koekjes, brownies en broodjes… ze komen allemaal voorbij!

Variaties

Het leuke van De Zoete Bakplaat is wel dat ieder hoofdstuk begint met een stukje tekst en uitleg over de zoektocht en de ontdekkingsreis van Rukmini over het verzinnen van de recepten. Welke ingrediënten ze gebruikt (en vooral waarom) is een wijze les, die jou de mogelijkheid geeft om te variëren en zelf te experimenteren. Daarnaast staan er ook een aantal bijzondere recepten in het boek, zoals een blondie met rabarber, een toffee-briocheschotel of brownies met mascarpone, kersen en walnoten.


Ga direct naar De zoete bakplaat op BOL.com.

Recensie over De zoete bakplaat

Wil je het niet al te lastig hebben in de keuken? Dan zorgt De Zoete Bakplaat voor heel wat gemak. De eenvoudige recepten laten zien dat je echt geen keukenprins(es) hoeft te zijn om een gezonde en lekkere maaltijd op tafel te zetten. De duidelijke uitleg, eenvoudige ingrediënten en het feit dat je complete gerechten in de oven schuift maakt het plaatje compleet. Met dit boek maak je geen torenhoge bruidstaarten, maar zet je wel iets lekkers op tafel – helemaal zelfgemaakt in een handomdraai!

Score: 8


Informatie

Titel: De zoete bakplaat
Auteur:
Uitgever: Becht
Aantal pagina’s: 238
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789023016878
Prijs: 24.95 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.