logo-liggend-wit-donkerblauw

Zo zorg je ervoor dat je haren altijd stralen!

Wist je dat je slecht in je vel kan zitten als je niet blij bent met je kapsel of haren? We willen namelijk allemaal dat ons haar gezond is en straalt. Nu is dat niet voor iedereen vanzelfsprekend, de een moet veel meer moeite doen om zijn of haar haar gezond te houden dan de ander. Om er toch voor te zorgen dat je de basis dingen goed doet voor gezond en stralend haar, hebben we de volgende tips voor je op een rijtje gezet om je haar in optimale conditie te houden!

portret-man-krullen

1.     Was je haren niet te vaak

Mensen hebben het idee dat wanneer je je haar wast, je het standaard gezond houdt, maar dat is niet altijd het geval. Wanneer je je haren te veel wast, kan het zijn dat je de natuurlijke oliën in je haar ook weg wast, wat kan leiden tot uitdroging. Was je haar dus regelmatig met een milde shampoo die geschikt is voor jouw haartype. Probeer daarnaast ook niet te heet water te gebruiken tijdens het wassen, omdat dit ook de natuurlijke oliën van je haar kant strippen.

2.     Gebruik de juiste shampoo en conditioner

Iedereen heeft natuurlijk een ander haartype, wat inhoudt dat iedereen ook een ander shampoo nodig heeft voor de juiste haarverzorging. Heb je bijvoorbeeld snel last van haaruitval? Dan kun je natuurlijk beter gebruikmaken van Mediceuticals tegen haaruitval, dan dat je shampoo gaat gebruiken voor gekleurd haar. Pak dus niet zomaar een shampoo dat in de douche staat, maar kijk goed naar wat jouw haar nodig heeft en wat voor shampoo en conditioner je hiervoor kunt aanschaffen.

3.     Kam je haar voorzichtig

Wist je dat je je haren ook flink kunt beschadigen wanneer je het verkeerd kamt? Het is namelijk belangrijk dat je je haren voorzichtig kamt. Zo voorkom je klitten en knopen. Het is belangrijk dat je bij de uiteinden begint en geleidelijk naar boven kamt. Daarnaast is het ook belangrijk om gebruik te maken van een brede tandkam of een borstel met zachte haren om je haren te ontwarren zonder ze te beschadigen. Zo zorg je ervoor dat je haren na het kammen weer stralen!

4.     Vermijd agressieve chemicaliën

Sommige haar behandelingen en producten bevatten agressieve chemicaliën die je haren kunnen beschadigen. Soms zijn mensen zich helemaal niet bewust van wat ze allemaal in hun haren smeren. Vermijd bijvoorbeeld overmatig gebruik van haarverf, permanente haar behandelingen en andere chemische processen. Kies in plaats daarvan voor bijvoorbeeld natuurlijke en milde haarverzorgingsproducten, je kunt gemakkelijk de juiste haarproducten online bestellen!

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.