logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Zo word je een productiviteitsninja, Graham Allcott

Het is lang niet altijd eenvoudig om je taken voor een bepaalde dag of week voor elkaar te krijgen. Waar je tientallen jaren geleden vooral werd ingezet om een bepaalde deeltaak uit te voeren (wat – toegegeven – best saai kon zijn) wordt er tegenwoordig van je verwacht dat je een echte duizendpoot bent. Je moet alles zelf kunnen doen… en dat ook doen. Verdrinken in de dagelijkse chaos is dan ook erg makkelijk. Dankzij het boek van Graham Scott krijg je echter genoeg reddingsboeien aangereikt om dat te voorkomen. Zo word je een productiviteitsninja laat je zien hoe jij beter kunt omgaan met die dagelijkse stress en taken… op een moderne en hedendaagse manier.

Herziene uitgave

Het eerste boek van Zo word je een productiviteitsninja stamt uit 2015. Natuurlijk zijn veel van die technieken en maniertjes nog altijd actueel, maar op technologisch gebied is zo veel veranderd, dat die ontwikkelingen ook hun uitwerking hebben op de manier waarop we werken en waarop we onze dagelijkse taken uitvoeren. Waar zes jaar geleden nog lang niet iedereen met een smartphone rondliep, bijvoorbeeld, is het nu ondenkbaar dat je boodschappen gaat doen zonder je telefoon binnen handbereik.

Alle aspecten

Het prettige van Zo word je een productiviteitsninja is dat het alle aspecten van een moderne dag omvat. Ja, het gaat vooral om kantoorwerk, maar dat is ook de omgeving met de meeste afleidingen. Als je gebogen staat over een taart om te glazuren, een tafel die perfect in elkaar moet passen of een winkel op orde moet brengen, zul je minder last hebben van afleidingen van e-mail, social media of andere to-dolijsten binnen handbereik. Toch is het ook daar van belang dat je er een goede organisatie op nahoudt. Overzicht bewaren, plannen en je focussen om je doel te bereiken zijn universeel. En dat is precies waar je de handvatten voor krijgt in dit boek. Welke elementen je er uitpikt en toepast op je eigen situatie, dat is helemaal aan jou. Vanuit de hoofdstukken krijg je manieren om je aandacht te focussen, je rust te bewaren in stresssituaties, te plannen en je mail te beoordelen, projecten en vergaderingen te stroomlijnen en kritisch te kijken naar je eigen handelen.


Ga direct naar Zo word je en productiviteitsninja op BOL.com.

Recensie over Zo word je en productiviteitsninja

Een ninja worden… dat wil iedereen toch wel? Stil en geruisloos, met een tomeloze concentratie en vrijwel magische vaardigheden om bergen te verzetten? Met deze tips en trucs krijg je een kritische spiegel voorgehouden en breng je jouw taken terug tot de essentie, zonder toeters en bellen. Door je workflow stap voor stap te bekijken en bij te schaven zal je ook jou lukken om als door een ninja door het leven te gaan. Zo’n masker of een groot zwaard is misschien wat veel van het goede, maar die coole uitstraling… die zal je zeker goed staan. Het boek is best natuurlijk geschreven. Het is wat zakelijk, maar je wordt gewoon met ‘je’ aangesproken, de tekst wordt afgewisseld met wat grapjes of voorbeelden uit de praktijk. De lijstjes en samenvattingen kunnen wat belerend overkomen, maar komen meestal op het juiste moment.

Score: 8


Informatie

Titel: Zo word je en productiviteitsninja
Auteur:
Uitgever: Anderz
Aantal pagina’s: 384
Type boek: Paperback
ISBN: 9789462961371
Prijs: 22.50 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.