logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Zo word je een echte kruidenexpert – Daniëlles kruidenomnibus


danielles kruidenomnibus Gezond leven wil iedereen. En de meesten doen daar ook echt wel een poging toe, tussen de fastfood en de kroegbezoekjes door. Maar het is soms zo lastig om tussen al die advies-bomen het gezond-etenbos te zien. Van de een mag je geen gluten, van de ander geen suiker, en voor je het weet houd je nog alleen maar water over – tot er iemand komt die beweert dat ook dát niet gezond voor je is. Dan kun je bijna nog beter gewoon door blijven eten zoals je al deed, want al die stress is ook niet goed voor je. En toch is het bijzonder dat vroeger eigenlijk helemaal geen sprake was van al die dingen die je wel of niet mocht eten. En mensen werden net zo oud als nu! Tijd om wat oude wijsheid boven water te halen, wellicht? De Kruidenomnibus van de Vlaamse kruidendame Daniëlle Houbrechts is een goed begin om je leven leuker en gezonder te maken.

Kruidenvrouwtje

Je zou de bekende kruidenvrouw Daniëlle Houbrechts kunnen omschrijven als de nieuwe en hippere Klazien, je weet wel – uit Zalk. Daniëlle weet ontzettend veel over kruiden, en deelt die kennis maar wat graag. En daar kun jij op jouw beurt ook weer van profiteren. Ze beschrijft niet alleen hoe je zelf kruiden kunt kweken, hoe je ze het beste verzorgt en oogst, maar ook wat je er allemaal ermee kunt doen in de keuken, welke deugddoende middeltjes je kunt maken tegen allerlei kwaaltjes en hoe je ze omtovert tot zalige beautyproducten. Dat is dan weer leuk voor je vrouw of vriendin. Altijd meegenomen! En zo kun je je eigen druïde worden, gewoon met de middeltjes uit je eigen moestuin of kruidentuin.

Orde in de kruidentuin

De kruiden staan netjes op alfabetische volgorde in het boek. Daaronder zie je de Latijnse naam geschreven, wat een handige houvast is als je ze wil kopen of bestellen. Zo weet je in ieder geval dat je met het juiste gewas thuiskomt. Per kruid bespreekt Daniëlle wat je er mee kunt doen, waarbij ze onderscheid maakt tussen de keuken, voor kwaaltjes, in de huishouding of tuin, als beautyproduct of tegen kwaaltjes. In de pagina’s die daar op volgen gaat ze dieper in op de verschillende gebruiksmogelijkheden van het kruid.

Geheimen van kruiden

De kennis die je in de Kruidenomnibus krijgt aangereikt is ontzettend breed en diep. Het is dan ook lastig om een zo goed en efficiënt mogelijke omschrijving te geven van de toepassingsmogelijkheden van de verschillende kruiden. Meestal blijft het bij een vrij algemene en bondige omschrijving, die met tips, suggesties en leuke weetjes wordt aangevuld. Juist daaraan zie je de kennis van Daniëlle. De vele kleurenfoto’s maken het boek aantrekkelijker om door te bladeren. Een aanrader voor tuiniers en mensen die graag optimaal gebruik maken van de kruiden in hun moestuin. Daniëlles kruidenomnibus, Daniëlle Houbrechts Lannoo, 318 pagina’s, hardcover. Prijs: 24,99 euro. ISBN: 9789401433563

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.