logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De beste versie van jezelf

Als het gaat om levensgeluk en plezier in je leven, is het belangrijk om de dingen te doen waar je je goed bij voelt. Dat is soms knap lastig om te bepalen. Wat is het, dat je gelukkig maakt? Hoe sta je in het leven? Veel mensen spiegelen zichzelf aan anderen. Als die mensen vier keer per jaar op vakantie gaan, wil ik dat ook! Moet je niet doen. Voor de een is vakantie het ultieme genot, voor anderen gewoon een statusdingetje. De Beste Versie Van Jezelf kan je helpen om jezelf te ontdekken, zodat je letterlijk de beste versie van jezelf kunt zijn.

Werkboek vol informatie

Vergis je niet: om de beste versie van jezelf te zijn, moet je flink aan de bak. Je zult aan de slag moeten met de vele opdrachten die in het boek staan, hoewel dat geen heel uitgebreide opdrachten zijn. Daarnaast vind je veel pagina’s met informatie en inspiratie in het boek. Er staan namelijk veel tussenpagina’s in die met handlettering zijn geschreven. Die zijn niet vertaald, natuurlijk. (Dat zou wel een heel uitgebreid vertaalproces worden). Aan de ene kant is dat wel jammer. De Engelse citaten en quotes zijn namelijk niet altijd even eenvoudig qua woordenschat.

Inspireren tot zelfontdekking

Het doel van De beste versie van jezelf is dat je nadenkt over je eigen handelen en presteren, waarbij je bewuster omgaat met de wereld om je heen. Daarbij leer je ook omgaan de verschillende fasen in je leven, een stukje acceptatie van minder succesvolle ervaringen en het verbeteren van jezelf. Dit boekje leert je staan in het verleden. Het is eigenlijk een mix van verschillende stromingen, waaronder mindfulness. Geluk is iets dat je kunt aantrekken of beter kunt leren zien, als je minder let op de negatieve dingen in je leven. Neem het heft in eigen hand, leer omgaan met kritiek en negatieve ervaringen.

Ga direct naar De beste versie van jezelf op BOL.com.


Recensie over De beste versie van jezelf

De beste versie van jezelf – wie wil dat nu niet worden? In dit boekje staan veel tips en technieken die je ter harte kunt nemen om een beter mens te worden, maar ook om meer te genieten van het leven zoals dat nu is. Het boek is een verzameling van informatieve teksten, korte opdrachten en schrijfopdrachten. Tussen al die pagina’s door staan inspirationele quotes, jammer genoeg in het Engels.

Score: 7Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Informatie

De beste versie van jezelf,
Illustrator: nvt
Uitgever: BBNC, 208 pagina’s, paperback.
Vanaf: 14 jaar. ISBN: 9789045323756. Prijs: 14.99 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.