Zo voorkom je spoilers op Twitter rondom de nieuwste Avengers


Gisteren was het eindelijk zover: de nieuwste Marvel film, Avengers: Infinity War, kwam uit. Voor het eerst kwamen alle helden en hun bondgenoten uit alle voorgaande films bij elkaar. De echte kenners kijken al een tijdje uit naar de grootste confrontatie aller tijden, maar hoe blijf je alle spoilers voor totdat je de film zelf gezien hebt? Twitter heeft de oplossing voor het platform, namelijk de mute-functie.

Het komt wel eens voor dat een vriend of vriendin het einde van een film per ongeluk verklapt. Er is niks vervelender dan het voortijdig weten hoe een nieuwe film afloopt. Sociale media zijn gevaarlijk gebied na het verschijnen van een nieuwe film. Vooral Twitter is gewaagd terrein, omdat mensen het platform als eerst gebruiken om hun ervaringen en meningen met de wereld te delen.

Twitter heeft hier een oplossing voor bedacht met een handige feature: de Mute-functie. Hiermee ben je er zeker van dat je de film beleeft zoals het voor een eerste keer hoort. Met Mute bepaal je zelf wat je niet ziet: accounts, woorden, zinnen, gebruikersnamen, emoji’s of zelfs hashtags. Ook accounts die je niet volgt houd je op deze wijze uit je notificaties. Dit is geheel anoniem: deze accounts krijgen nooit te horen wanneer je ze op stil zet. Het voordeel is dat je gewoon in contact kunt blijven met je vrienden, zonder dat er verklapt wordt wie de Avengers’ Infinity War gaat winnen.

Heb je de film gezien en ben je nieuwsgierig wat anderen van Avengers vinden? Dan maak je deze wijzigingen weer net zo makkelijk ongedaan om je in te mengen in de gesprekken op Twitter. Volg#AvengersInfinityWar#Avengers4#AvengersInfinityWarPremiere en #Avengers.

Lees meer over de Mute-functie in dit artikel.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.