logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Zo vind je jouw eerste kantoorruimte als ondernemer

Als beginnende ondernemer komt er een moment waarop je op zoek gaat naar een kantoorruimte die bij jou en je bedrijf past. Of je een ruimte zoekt doordat je bedrijf is gegroeid, je niet meer vanuit huis wil werken, of misschien wel een hele andere reden, de zoektocht naar het perfecte kantoorpand kan nog wel eens lastig zijn. Waar begin je en waar moet je op letten? Voordat je begint met het bezichtigen van verschillende ruimtes, is het belangrijk om je goed voor te bereiden en als je eisen en behoeften op een rijtje te zetten. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen!

Bepaal eerst je budget

Een van de eerste stappen in je zoektocht naar een kantoorruimte is het vaststellen van je budget. Dit betekent niet alleen rekening houden met de huurprijs, maar ook met bijkomende kosten zoals nutsvoorzieningen, internet en schoonmaak. Een goed doordacht budgetplan helpt je om te bepalen wat je je kunt veroorloven zonder je financiële stabiliteit in gevaar te brengen. Websites zoals Deskfinder.nl kunnen je helpen een duidelijk beeld te krijgen van alle kantoorpanden bij jou in de buurt en hoeveel ze gemiddeld kosten. Zo kan je van tevoren een inschatting maken van de kosten die passen bij jouw behoeften.

Kies een gunstige locatie

De locatie van je kantoorruimte kan een grote invloed hebben op het succes van je onderneming. Het is belangrijk om een plek te kiezen die gemakkelijk bereikbaar is voor jou, je medewerkers en je klanten. Een centrale locatie in de stad kan bijvoorbeeld voordelen bieden zoals goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer en nabijheid van voorzieningen zoals restaurants en winkels. Aan de andere kant kan een locatie aan de rand van de stad rustiger en goedkoper zijn met goedkope of zelfs gratis parkeerplekken voor de deur.

Overweeg flexibele huurvoorwaarden

Als beginnende ondernemer is het vaak verstandig om te kiezen voor een kantoorruimte met flexibele huurvoorwaarden. Dit kan betekenen dat je op zoek gaat naar coworking spaces of kantoorruimtes met maandelijkse huurcontracten. Flexibiliteit geeft je de vrijheid om te groeien en te verhuizen als dat nodig is, zonder vast te zitten aan langdurige verplichtingen. Dit is vooral nuttig als je bedrijf in een vroege fase zit en je nog niet precies weet hoe snel je zult groeien.

Denk aan de toekomst

Bij het kiezen van je eerste kantoorruimte is het ook belangrijk om naar de toekomst te kijken. Als jouw bedrijf ineens snel gaat groeien, kan je dan nog steeds in deze ruimte blijven of kan je makkelijk verhuizen met het huurcontract? Door vooruit te denken en een kantoorruimte te kiezen die enige ruimte voor groei biedt, kun je veel stress en kosten besparen die gepaard gaan met een vroegtijdige verhuizing.

Bezoek meerdere locaties

Neem de tijd om verschillende kantoorruimtes te bezoeken voordat je een beslissing neemt. Ga niet voor de eerste kantoorruimte die je ziet. Dit zal je een beter idee geven van wat er beschikbaar is en het helpt je bij het vergelijken van prijzen en voorzieningen. Tijdens deze bezoeken kun je vragen stellen aan de verhuurders en aantekeningen maken over wat je bevalt en wat niet.

Het vaststellen van een budget, het kiezen van een gunstige locatie met daarbij flexibele huurvoorwaarden, en het bezoeken van meerdere locaties stelt je in staat om een weloverwogen keuze te maken en een kantoorruimte te vinden die echt bij je past.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.