logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Zo versier je vrouwen

Vrouwen versieren: het klinkt zo gek. Mijn kinderen hadden eens bij het optuigen van de kerstboom mijn vrouw voorzien van kerstslingers. ‘Zo, nu heb ik jou versierd!’ Tja, op zich helemaal geen verkeerde gedachte, en de origine van de uitdrukking komt daar inderdaad op aan. Vrouwen houden namelijk (net als mannen) van cadeautjes en luxe. Door ze cadeautjes als sieraden en kleding te geven, wordt de band tussen jullie hechter en ‘versier’ je vrouwen dus letterlijk én figuurlijk. Denk daarbij niet alleen aan een ketting of een ring: oorbellen zijn misschien wel nog persoonlijker!

Gevoelig

Natuurlijk is het geven van sieraden een heel persoonlijke kwestie: jij kiest het uit voor haar. En dus ga je voor sieraden waarbij jij denkt dat ze niet alleen passen bij haar uiterlijk, maar ook bij haar karakter. Zo kan er echter ieder sieraad in het juwelenkistje van je vrouw of vriendin een heel persoonlijk verhaal schuilen, van het sierlijke kettinkje met een dolfijnhanger als aandenken aan een romantisch boottochtje waarbij je dolfijnen hebt gespot tot schattige zilveren oorbellen omdat je vindt dat ze zo mooi passen bij de schittering van haar ogen.

Verschillende sieraden

Natuurlijk zijn er verschillende mogelijkheden als je kijkt naar sieraden. De meest voor de hand liggende zijn een ketting, ring, armband en oorbellen. Bij een armbandje kun je ook denken aan een enkelbandje of juist een bedelarmbandje, die je langzaamaan kunt uitbreiden op verschillende momenten. Ringen zijn er niet alleen voor je vingers, maar ook voor je tenen! Natuurlijk zijn er meer mogelijkheden om je meisje letterlijk te versieren: hoewel niet alle sieraden overal goed geaccepteerd worden. Denk daarbij aan een mooie haarspeld of broche, een stuk extremer zijn mondjuwelen en fleshtunnels, maar dat haalt het natuurlijk niet bij de Afrikaanse mondschotel… 

Versiertips voor jong en oud

Er is al veel gezegd en geschreven over het versieren van vrouwen. Alle goedkope trucjes ten spijt zijn er een paar absolute regels die je kunt hanteren. Ze garanderen je geen gouden bergen, maar zorgen er in ieder geval voor dat je (toekomstige) wederhelft niet gillend wegrent!

  • Praat niet de hele tijd over jezelf. Toon interesse in haar en vraag haar de hemd van het lijf!
  • Waardeer haar voor wie ze is. Bijna niemand verdient het om op een voetstuk gezet te worden. Leuk voor even, maar maak er geen gewoonte van!
  • Neem de leiding. Laat zien wat je wil en hoe. 
  • Wees galant: houd een deur open, kom voor haar op indien nodig. Betaal de rekening, die kun je achteraf nog altijd met elkaar verrekenen als zij ‘Dutch’ wil betalen.
  • Leer vertrouwen op jezelf!

Blijven versieren

Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je jouw hele leven vrouwen blijft versieren. Voor sommigen is dat een droom die uitkomt, maar voor de meeste mannen is het toch de bedoeling om met die ene te gekke vrouw de rest van je leven te slijten. Huisje, boompje, wereldreisje… dat soort dingen. Als je jouw ultieme vrouw hebt gevonden, is het verhaal natuurlijk nog niet afgelopen. Je moet haar blijven versieren! Want net als met alles in het leven zal ook zij blijven veranderen. Jullie maken nieuwe herinneringen die herdacht mogen worden middels een cadeautje, haar uitstraling zal veranderen… ga zo maar door. Er is altijd wel een reden om de juwelier binnen te stappen!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.