logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Breek met ongezonde gewoontes – zo stop je met roken!


Met alle moeite en energie die wordt gestoken in het aanhouden van een gezonde levensstijl (gezonder eten, meer bewegen) blijken sommige gewoonten wat lastiger los te laten dan anderen. Voor iedereen is dat anders. De een kan het niet laten om zich af en toe te vergrijpen aan een pizza, de ander kan geen afscheid nemen van koffie. Weer anderen kunnen het niet laten om zo nu en dan een sigaret op te steken. Zelf rook ik niet, maar ik vind de achterliggende beweegredenen voor mensen om te blijven roken erg interessant. Het bewijst maar weer dat iedereen uniek is, en dat er geen eenduidige oplossing is voor bepaalde problemen – zoals het stoppen met roken. Waar de een perfect wegkomt met pleisters of kauwgom, ligt de oorzaak van het probleem bij een ander op een compleet ander vlak.

Bekende gezondheidsproblemen

En dat is een vervelende eigenschap, zeker omdat iedereen wel weet wat voor schadelijke gevolgen roken heeft op jouw gezondheid – en die van anderen. Toch lukt het best veel mensen niet om zomaar te stoppen. De verleiding is simpelweg te groot, de handelingen te vertrouwd en de maniertjes om te stoppen met kauwgom of pleisters bieden niet genoeg voldoening. E-smokers, zoals die van Smokesmarter, werken op een vloeistof. Deze zogeheten e-liquids zijn een stuk minder schadelijk dan normale sigaretten. Bovendien kun je flink variëren in smaakjes, waarbij ook de geur voor de mensen in je omgeving een stuk minder vervelend is.

Waar beginnen?

Wil je stoppen met roken maar lukt het niet? Dan kun je het beste een e-smoker kopen. Je zult al snel merken dat er talloze modellen verkrijgbaar zijn, in veel verschillende soorten en maten. Een goed advies is hier wel op zijn plek. Niet alleen het formaat en gewicht wisselt van het ene model tot het andere model, ook de manier van roken en de instelmogelijkheden variëren behoorlijk. Lees je dus goed in – het zou zonde zijn als je de verkeerde keuze maakt en na een tijdje alsnog teruggrijpt naar je pakje sigaretten!

Met of zonder nicotine

Zodra je jouw e-sigaret in huis hebt, kun je aan de slag met het aanbod in vloeistoffen waarmee je jouw e-sigaret kunt vullen. Daarbij heb je de keuze uit heel wat verschillende smaken, van fruitig tot frisse mint, maar ook normale tabaksoorten zijn verkrijgbaar als e-liquid. Bovendien heb je de mogelijkheid om hierbij te minderen in nicotine of zelfs vloeistoffen te kiezen zonder nicotine. Voor bepaalde mensen is het namelijk niet zozeer de nicotine die de verslaving bepaald, maar het moment en de handeling op zich. Voor hen is een e-sigaret met een vloeistof zonder nicotine een geweldige oplossing!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.