logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Zo raak je nooit meer je spullen kwijt


recensie-12

Je kent het vast wel. ’s Ochtends vroeg, ochtendspits in huis. De kinderen moeten hun tassen nog bij elkaar sprokkelen, gymspullen inpakken, broodtrommels verzamelen en werkstukken bij elkaar sprokkelen, terwijl jij naarstig naar de klok kijkt om op tijd de bus te kunnen halen naar je werk. Waar had je nou je portemonee gelaten? In je tas? Nee. Raar, daar zit-ie normaal wel. In je jaszak? Ook niet. Broekzak? Nee, dan had je het wel gemerkt… en daar zit natuurlijk je ov-chipkaart in! Stressen, rennen… maar nu niet meer. Want als je jouw telefoon maar bij de hand hebt kun je die portemonee zo vinden. Tenminste… als je daar – net als ik – een bluetooth tracker in hebt gestopt! De iTrack Smart Bluetooth Keyfinder, in mijn geval.

Daar is een app voor

Voor al je spullen die je kwijt bent kun je dus de app raadplegen. In de iTrackEasy app voor Android (er is ook een iOS-app beschikbaar, geen nood!) kun je een aantal functies uitvoeren die je van je stress af zullen helpen. De iTrack verbind zichzelf via bluetooth met je smartphone. Tot een meter of twintig heb je prima contact, daarna heb je een probleem. Nou ja: dan zijn er weer andere mogelijkheden, maar binnen twintig meter ben je de verloren spullen te slim af. Een simpele druk op de knop en de iTrack Smart Bluetooth Keyfinder zal geluid maken! Zo hoef je alleen maar de piepjes te volgen. Handig, toch?

Verloren goed

Maar wacht: er is meer! Dat zouden ze zeggen in die televisiereclames, maar er ís ook echt meer. Je kunt namelijk ook een waarschuwingssysteem instellen in de iTrack, waarbij je een berichtje krijgt op je telefoon als je iTrack buiten je bereik komt. In dit geval zal dat dus mijn portemonnee zijn. En dat is wel handig, zo merk je namelijk meteen als je kostbaar goed verdwenen is. Opsporen kan heel eenvoudig door de iTrack te laten piepen (ha! da’s een makkelijke manier om de dief aan te wijzen) of om via de kaarten-module uit te puzzelen waar je iTrack is. Deze maakt namelijk contact met ander iTrack gebruikers om zijn eigen positie te bepalen. Maar ja: dan moeten daar wel gebruikers van in de buurt zijn… Wel een handige functie is om via de iTrack een markering op de kaart aan te brengen. Zo kun je bijvoorbeeld altijd zien waar je bijvoorbeeld je auto hebt geparkeerd, of waar die ene bushalte ook al weer was in een vreemde stad.

Andere functies

Wil je nóg meer? Ja hoor, dat is wel heel hebberig. Nou ja. Omdat het kan. Met het knopje op de iTrack kun je bijvoorbeeld ook je telefoon opsporen, mocht je die juist kwijt zijn. De telefoon gaat simpelweg over, zodat je hem snel kunt lokaliseren. Ook kun je de knop gebruiken als externe ontspanknop, je kunt er op afstand foto’s mee maken. Voor als je een heel lange selfiestok hebt, bijvoorbeeld, of je camera gewoon even op een muurtje zet om een groepsfoto te maken. Het kan allemaal, in dit kleine apparaatje!

De iTrack Smart Bluetooth Keyfinder kost 19,95 euro op www.coolgift.com

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.