logo-liggend-wit-donkerblauw

Zo pas je de locatie aan van je VPN


Een Virtual Private Network (VPN) beschermt je online privacy en veiligheid door een versleutelde verbinding op te zetten tussen jouw apparaat en het internet. Ofwel: de software op jouw computer of smartphone versleutelt al je zoekopdrachten, stuurt het naar de server van je VPN-provider, die het voor je uitvoert. Niemand kan ondertussen jouw handelingen op het internet onderscheppen of ontcijferen, waardoor je een extra laag veiligheid geniet… ook op openbare wifi-netwerken. Een van de bijkomende voordelen van een VPN is dat je de mogelijkheid krijgt om je locatie te veranderen, wat handig kan zijn om toegang te krijgen tot bepaalde websites of diensten, of om je online identiteit te beschermen.

Waarom zou je jouw VPN-locatie willen veranderen?

Er zijn verschillende redenen waarom je jouw VPN-locatie zou willen veranderen. Een aantal van deze redenen zijn:

 1. Amerikaanse inhoud: Veel streamingdiensten en websites, zoals Netflix, HBO Max en Amazon Prime, bieden verschillende inhoud aan voor gebruikers in verschillende landen. Door een VPN op een Amerikaanse server in te stellen, krijg je toegang tot de uitgebreide Amerikaanse inhoud. Let er wel op dat ondertiteling niet altijd aanwezig is.
 2. Meer privacy: Je kunt ook je VPN veranderen om jouw online identiteit te beschermen. Als je bijvoorbeeld wil voorkomen dat je online activiteiten worden gevolgd door jouw internetprovider, kun je jouw VPN-locatie wijzigen naar een land waar geen gegevensbewaarbeleid geldt. Hierdoor wordt je privacy beschermd en verberg je jouw online identiteit.
 3. Openbare Wi-Fi: Als je gebruik maakt van openbare Wi-Fi-netwerken, kan het instellen van een VPN op een ander land, helpen om je gegevens te beschermen tegen hackers die mogelijk proberen persoonlijke informatie te stelen.
 4. Lokale prijzen: Veel online winkels passen hun prijzen aan op basis van het land waarin de klant zich bevindt. Met een VPN kun je net doen alsof je in een ander land bent, waardoor je de prijzen te zien krijgt die voor dat land gelden. Geef bij het verzenden jouw huisadres als leveringsadres in… en je profiteert van lagere prijzen! Houd wel rekening met eventuele invoerrechten. 
 5. Speciale kortingen en coupons: Nog een stapje verder kun je gaan met speciale kortingen en coupons, die vaak in bepaalde landen gelden. Door een VPN te gebruiken om te doen alsof jij in dat land bent, kun je ook gebruikmaken van deze kortingen en geld besparen op jouw aankopen.
 6. Unieke producten: Regelmatig worden er producten gelanceerd die slechts in een aantal landen beschikbaar komen. Denk aan smartphones die voor de Aziatische markt bedoeld zijn, of de Google-producten, die lange tijd niet in Nederland verkrijgbaar waren. Met een VPN omzeil je de controle op je locatie en kun je alsnog deze producten in huis halen.

Hoe verandert je jouw VPN-locatie?

Het is meestal heel eenvoudig om je VPN-locatie te wijzigen. Hiervoor open je de VPN-software op uw apparaat. Hieronder volgen de algemene stappen om uw VPN-locatie te wijzigen:

 • Open de VPN-software.
 • Zoek naar een optie om jouw locatie te wijzigen.
 • Kies een locatie uit de lijst met beschikbare locaties.
 • Klik op de knop om verbinding te maken met de nieuwe locatie.
 • Wacht tot de verbinding tot stand is gebracht.

Zodra de verbinding tot stand is gebracht, wordt de nieuwe locatie weergegeven en kun je  beginnen met browsen alsof jij je op die locatie bevindt.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.