logo-liggend-wit-donkerblauw

Zo ontrommel je je woning


Je woning in Leiden is mooi ingericht, maar het begint een beetje vol te worden. Tijd om te ontrommelen. De vraag is: waar begin je? Je woning grondig opruimen, is niet altijd even eenvoudig. Wij geven je de beste tips die je helpen om echt te ontrommelen!

Begin met opruimen

Het is niet altijd het leukste klusje om mee te beginnen, maar wanneer je eenmaal bezig bent, is het meestal helemaal niet zo erg. Speel een motiverende afspeellijst af, kies de ruimte uit die je graag als eerste aanpakt en ga van start. Zet voorwerpen die hun eigen plek hebben weer terug waar ze horen en gooi alles dat het niet meer doet, zoals oude pennen, weg.

Doe spullen weg

Vaak hebben we veel meer in huis dan we eigenlijk nodig hebben. We bewaren dingen, omdat ze ons herinneren aan een mooi moment of omdat we ze hebben gekregen van iemand van wie we houden. Als je spullen niet gebruikt, is het echter beter om ze weg te geven of te verkopen. Zo maak je echt ruimte vrij in huis. Zijn er toch een aantal zaken waar je liever geen afstand van doet, maar heb je geen plek om ze in je woning te bewaren? Waarom zou je dan geen opslagruimte huren Leiden? Met opslag Leiden bewaar je je spullen op een veilige plaats en ruim je tegelijkertijd je huis op.

Upcycle!

Heb je oude spullen waarvan je het zonde vindt om ze weg te doen? Overweeg dan om ze nieuw leven in te blazen. Van oude gordijnen kun je prachtige kussenslopen maken. Oude kledinghangers zijn zeer geschikt om de leukste tekeningen van je kinderen mee op te hangen. 

Koop alleen dat wat je nodig hebt

Om je huis geordend te houden, is het belangrijk dat je niet opnieuw veel spullen verzameld. Vraag je dus bij ieder product dat je overweegt te kopen af of je het wel echt nodig hebt. Het opstellen van een budget helpt bovendien om impulsaankopen te verminderen.

Hou je huis geordend

Nadat je de bovenstaande stappen hebt opgevolgd, is het tijd om alles in je huis een plekje te geven. Wanneer je voor alles dat je koopt direct een opbergplaats bedenkt, wordt opruimen eenvoudig. Berg spullen ook meteen op na gebruik, zodat je huis geordend blijft. Zo wordt opruimen voortaan een peulenschil!

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.