logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Zo maak jij je eigen Foute Party


Als het aankomt op themafeesten, zijn er een paar klassiekers. Denk aan een thema Hawaii of Ibiza voor een zomerse tuinparty, met bloemen, vrolijke kleuren en zonnige motieven. Of wat dacht je van een thema Gangsters, Comics of Disney? Allemaal leuke themafeesten waar je gasten zich helemaal mee kunnen uitleven. Wil je liever iets toegankelijkers en absolute feestgarantie? Dan ga je voor een Foute Party. Daarmee kun je echt niet mis gaan. Maar wat komt er kijken bij een Foute Party?

Foute muziek

Dat staat natuurlijk op nummer 1. Foute muziek is muziek die helemaal is stukgedraaid op de radio, in de tijd dat het net is uitgekomen. Absolute hits dus, maar wel muziek waar tegenwoordig een beetje op wordt neergekeken. Die redenen kunnen heel divers zijn: ze worden gedraaid door de verkeerde soort mensen, in vreemde kroegen of op discutabele festivals. Je kunt er dus alle kanten mee op, maar een ding is zeker: stuk voor stuk zijn het meezingers en iedereen kent ze. Je zou het ook een beetje in een thema kunnen gieten, zoals een Foute Jaren 80-party of een Foute Discoparty.

Decoratie

Bij een foute party kun je ook helemaal los gaan met decoraties en aankleding van je locatie. Ook daar geldt het credo: alles mag, laat je helemaal gaan! Je kunt de ruimte dus rustig aankleden met slingers en ballonnen, geen probleem. En dat hoeven niet de standaard ballonnetjes te worden. Wat dacht je van extra grote ballonnen met een diameter van 60 centimeter of led ballonnen? Voor een verjaardag of jubileum kun je ook werken met ballonnen in de vorm van cijfers. Buiten ballonnen en slingers kun je aan de slag met lichtgevende gadgets als lampkaarsjes, armbandjes, ijsblokjes of LED foam sticks.

Kleding

Wat doe je aan tijdens een foute party? Ook daar kun je jouw fantasie helemaal de vrije loop laten. Klassiekertjes voor mannen zijn de jaren-80 outfit met een blazertje over een wit shirt of gewoon met een t-shirt met een eigenwijze spreuk. Een zonnebril of een vrolijk hoedje maakt het helemaal af. Vrouwen kunnen los met accessoires: panty’s in felle kleuren, beenwarmers, haaraccessoires en natuurlijk felle, over the top make-up. Als organisator van de party zou je zelfs kunnen zorgen voor een voorraadje glow-in-the-dark make-up in de vorm van UV Glow gezichtsverf of UV haargel.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.