logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Zo maak je huis en tuin klaar voor de lente

De eerste warme zonnestralen hebben weer op ons landje geschenen, de lentekriebels beginnen weer op te borrelen. Het buitenseizoen gaat beginnen – tijd voor de grote lenteschoonmaak! En die gaat niet alleen op voor binnen, de tuin wil op zo’n moment ook wel een oppepper krijgen. En dat kan. Wat oogt er mooier dan een frisse stoep, mooie schutting en een schone muur? Dat klinkt als een flinke klus, maar met het juiste gereedschap is het helemaal niet zo tijdrovend als je denkt.

Opfrissen

Het zal je verbazen hoe snel je stoep en schutting grijs worden als ze blootgesteld worden aan de buitenlucht. Stof, zand, uitlaatgassen… allemaal dalen ze neer op het oppervlak om zich er lekker in te nestelen. Dat gebeurt zo langzaam, dat je eigenlijk niet eens door hebt dat het gebeurt. Tot het heel ver is vervuild. Dan valt het op. Ben je dan te laat? Welnee: met een hogedrukreiniger is het een fluitje van een cent om ze weer helemaal als nieuw te maken. Wij gingen aan de slag met de Kärcher K 5 Premium Full Control Plus Home. Dat is een flinke mond vol inderdaad, maar ook iedere letter waard. Laat ik beginnen met een korte voorstelronde.

Kärcher K 5 Premium Full Control Plus Home

De K 5 is eigenlijk de middenklasser onder de luxe hogedrukreinigers in het assortiment van Kärcher. Hij is perfect geschikt voor gemiddelde vervuiling. De hogedrukreiniger levert een vermogen van 40 vierkante meter per uur. Aan de reiniger zit 8 meter hogedrukslang, zodat je een mooie bewegingsvrijheid hebt. Die slang kan netjes worden opgerold op een haspel die in de hogedrukreiniger zit verwerkt. Het water komt uit de Full Control Plus Power Gun: een handvat met een led-scherm, waarmee je het vermogen op 6 niveaus kunt instellen, maar ook kunt aangeven hoe veel reinigingsmiddel je wil gebruiken. Voor het reinigen zelf gebruik je de meegeleverde 3-in-1 Multi Jet Spuitlans of de T 350 oppervlaktereiniger.

3 in 1

Mijn favoriet is de 3-in-1 spuitlans. Daarmee waan je je echt een ghostbuster: een stoer waterpistool met genoeg kracht om al het vuil de baas te kunnen. Spuit langzaam heen en weer, en je ziet het vuil van de tegels wegvluchten. Weer als nieuw! De 3-in-1 spuitlans heeft een vuilfrees, die in 1 niveaus is in te stellen, een straal met instelbare kracht en een mengmodus. Voor die laatste moet je een fles schoonmaakmiddel in de K 5 zetten. Dat kan zonder te knoeien. Je hoeft hem alleen maar op zijn kop in de houder te zetten en je bent klaar. Ook het verwijderen van de fles gaat zonder knoeien of problemen. Fles eruit, dop erop. Klaar. Voor het terras is de T 350 oppervlaktereiniger natuurlijk wel praktischer. Het scheelt je natte voeten, ramen lappen en meubels schoonmaken. Want als je met een hogedrukspuit aan de gang gaat, heb je vaak geen oog meer voor je omgeving 🙂

Regelmatig gebruik

Nu is het reinigen van je terras of de schutting natuurlijk best een heftig klusje. Niet alleen voor jezelf, ook voor de materialen is het wel even een dingetje. Er komt nogal wat druk op de tegels te staan! En zo houd je ook het hele jaar een mooie en strakke tuin. Bovendien zul je merken dat je – als je er regelmatig mee aan de slag gaat – je in een mum van tijd klaar bent. Dankzij een telescopische handgreep kun je hem, net als een rolkoffer, zo meepakken en te voorschijn halen. Wel zo prettig, de Kärcher K 5 weegt namelijk zonder toebehoren al ruim 13 kilogram! Dat is die Duitse kwaliteit 😉 Deze
hogedrukreiniger heeft een watergekoelde motor, het spuitwater wordt daarbij in het apparaat om de motor geleidt. Dit zorgt voor een langere levensduur van het apparaat. Zo’n watergekoelde motor is iets wat alleen Kärcher biedt.

Keuzestress

Kärcher is al sinds jaar en dag dé hofleverancier van hogedrukreinigers. In 1950 kwam de eerste hogedrukreiniger al van hun fabriek, toen op heet water. Vanaf 1984 maken ze al hogedrukreinigers voor consumenten. Ze hebben er nog al wat in hun assortiment. Welke hogedrukreiniger moet je kiezen? Op de verzamelpagina van Karcher vind je alle feiten op een rijtje. Daar kun je met een makkelijke tool snel zien welke reiniger voor jou geschikt is. Maar wij geven je graag wat suggesties:

  • Bedenk wat je wil gaan schoonmaken. En is dat alleen nu, of ook voor in de toekomst?
  • Hoe groot zijn de oppervlaktes die je wil schoonmaken – en hoe veel tijd wil je daar aan besteden?
  • Gebruik de spuit niet te dichtbij op kwetsbare oppervlakken. Het zou zonde zijn als je ’t schade toebrengt.
  • Je kunt een hogedrukreiniger perfect gebruiken voor het ontgrijzen van je schutting. Schuren is voor watjes!
  • Let op met betontegels – bij sommige tegels spuit je het fijne cement weg tussen de grovere kiezel, waardoor hij gevoelig wordt voor vuil.

Ga direct naar Karcher hogedrukreiniger K5 Premium Full Control Plus Home op BOL.com.

Recensie over Karcher hogedrukreiniger K5 Premium Full Control Plus Home

CooleSuggesties topper

De Karcher K5 hogedrukreiniger heeft alles in huis om je huis, auto en tuin spik en span schoon te spuiten. Met de meegeleverde accessoires kun je iedere uitdaging aan, van de terrastegels tot de tuinmeubels, van de schutting tot de kliko. Geen gedoe meer met emmers sop, geen schrobben met borstels en bezems: kies simpelweg de juiste instellingen en ga ervoor!

Score: 9


Informatie

Karcher hogedrukreiniger K5 Premium Full Control Plus Home
Adviesprijs: 279 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.