logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Zo krijg je het ultieme industriële interieur


Een huis moet gezellig en warm ogen, maar mag natuurlijk ook wel stoer zijn. Het moet ergens tussen een grote werkplaats en een omahuisje in zitten. Zonder alle gehaakte kleedjes en tierelantijntjes. Hoe je dat voor elkaar krijgt? Een beetje goed gekozen industriële inrichting heeft een paar kenmerken. Het bevat bijvoorbeeld grove materialen en (op het oog) onbewerkte onderdelen. Je mag alle schroeven en spijkers dus gewoon zien. Een oude, afbladderende lamp? Helemaal goed. Denk aan leer, hout, metaal, beton. Maar hoe krijg je dat warm en huislijk bij elkaar?

Robuuste meubels

Wat betreft de meubels is het tegenwoordig helemaal niet meer zo moeilijk. Grove, eiken tafels zijn helemaal hot. Een industriële eettafel kenmerkt zich door een grof blad en robuuste poten. Het liefst van metaal. Trendy daarbij is zo’n beugel, maar persoonlijk vind ik poten op de hoek van de tafel toch een stuk praktischer. Je hebt meer zitruimte én je hebt niet het risico dat de hele tafel omkiept als je d’r op gaat zitten of leunen. Combineer zo’n tafel met een paar leren eetkamerstoelen en je hebt echt wel een heel stoere plek om te zitten! Eentje die ook echt tegen een stootje kan. Boven de tafel moet je dan wel een lichter gekleurde lamp hangen, anders wordt het vaak te zwaar en donker.

Gietvloer

Het linkt een tikje saai en suf, maar een gietvloer is wel de ultieme vloer voor een industriële inrichting. Het grootste voordeel van gietvloeren boven houten vloeren is dat het bijna nooit vloekt met elkaar. Als je een houten vloer hebt, moet je altijd controleren of je houten meubels daar wel bij matchen. Bij een strakke, grijze vloer (maar je kunt tegenwoordig kiezen uit zo’n 40 kleuren betonnen gietvloeren) heb je dat zeker niet. De fijnbetonnen vloer wordt bovendien afgewerkt met twee stootvaste en kraswerende lagen, die de vloer ook aangenamer maken om op te lopen. Zo’n vloer ligt altijd strak, is bijzonder makkelijk in onderhoud en zorgt voor een ultiem strak interieur. Wil je de badkamer aanpakken? Je kunt dit soort vloeren ook op de muur laten gebruiken, zodat je een gladde muur hebt in de douche – schimmelwereld, makkelijk schoon te maken en ook hier weer heel onderhoudsvrij!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.