logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Zo koppel je Fitbit aan je Google display

Google is bezig met een mooie update voor Google Assistant, met een nieuwe “Wellness”-sectie. Met deze nieuwe functie wordt de koppeling gelegd met de verzamelde informatie van Google Fit, waarmee je tal van gegevens op je scherm kunt laten zien. Je ziet meteen hoe goed je bezig bent op het gebied van gezondheid en welzijn!

Meer dan slaap

Momenteel is slaap de enige meetwaarde wordt bijgehouden door je Google Assistent. De “Wellness”-update vervangt de Google Assistent “Slaap”, die je pas sinds november op je scherm kon laten zien. Binnenkort kun je dus veel meer informaties zien vanuit je Google Fit-verzameling aan gegevens, die je bijvoorbeeld kunt verkrijgen vanuit je Fitbit activity tracker, maar ook van andere activity trackers of smartwatches.

Om dit te activeren, ga je naar je Google-app en tik je rechtsonder op Meer. Tik vanaf daar op Instellingen en vervolgens op Google Assistent, scrol helemaal naar beneden en tik op Wellness.

Wat het leukste is aan deze functie, is dat deze gegevens gemakkelijk worden weergegeven op compatibele Google Assistant smartdisplays, waaronder Nest Hub-apparaten en de Lenovo Smart Clock. Dit kan ook een diepere integratie met de Fitbit-app of zelfs Google Fit betekenen.

Het is zeker handig en nuttig om je wellnessgegevens in één oogopslag te zien. Houdt wel rekening met je privacy. Zit je in een gedeelde ruimte, dan zul je de gegevens wellicht willen uitschakelen voor wat meer privacy. De bijgewerkte functie begint onmiddellijk met de uitrol. Bij de eerstvolgende update ben je er klaar voor!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.