logo-liggend-wit-donkerblauw

Zo koop je een goedkope iPhone


Als het gaat om smartphones, heb je eigenlijk twee kampen: de Android-mensen en de Apple-mensen. Voor ieder is wat te zeggen: ze hebben allebei hun voor- en nadelen. Sinds een jaar of twee ben ik overgestapt op de iPhone, en ik moet zeggen dat ik daar nog geen moment spijt van heb gehad. Aan de andere kant: ik stapte over van een instap-Android naar een premium (als er al een andere is) iPhone. Dat is nog al een stap! Had ik de stap naar een duurdere Android gemaakt, was ik misschien net zo onder de indruk.

Tijdloos

Aan de andere kant heeft Apple een paar heel grote voordelen. Het eerste grote voordeel is dat het besturingssysteem iOS jarenlang bijgehouden wordt. Pas nu worden de upgrades van de iPhone 6 en eerder gestaakt. En die smartphones kon je al in september 2014 kopen! Daar hoef je bij Android smartphones niet bij aan te komen. Daar mag je al blij zijn als je twee jaar updates krijgt. Daardoor kun je op een iPhone langer genieten van technische ontwikkelingen, zonder dat de prestaties van je iPhone er al te veel onder leiden. Worden ze te traag, dan staakt Apple de updates. Simpel, niet? Bovendien zijn de ontwerpen van iPhones tijdloos: ze zijn heel basic en eenvoudig, maar daardoor ook modern en tijdloos.

Instappen in iOS

Wil jij zelf de voordelen ervaren van een iPhone, maar niet de hoofdprijs betalen? Denk dan eens aan een ouder model. Daar kun je beter mee vooruit dan met een instap-Android, maar je betaald net zo veel. Bovendien krijg je op een refurbished iPhone gewoon garantie van de verkoper én de wetenschap dat-ie van top tot teen is nagekeken. Wil je nog een stapje goedkoper? Dan kun je er voor kiezen dat je een model in gebruik neemt dat kleine beschadigingen of gebruikssporen heeft. Wijzelf zijn overgestapt op een iPhone 6 in de nieuwstaat: en daar was geen woord aan gelogen. Het metalen oppervlak van de iPhone was compleet onbeschadigd. Bovendien werd hij compleet geleverd, met oplaadkabel én een siliconen hoesje. Super makkelijk, voor oudere modellen is het namelijk niet altijd eenvoudig om nog een hoesje te vinden. Prettig, die extra service! De glazen bescherming voor het scherm is altijd meegenomen, maar niet altijd nodig. Ikzelf gebruik die beschermingen nooit (en steek de smartphones altijd in mijn broekzak) maar anderen hebben eerder krasjes op het scherm, wanneer ze in een tas tegen een sleutelbos wrijven, bijvoorbeeld.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.