logo-liggend-wit-donkerblauw

Zo kom je goed voor de dag


Natuurlijk laat je op jouw unieke manier zien waar je voor staat en wie je bent. Toch moet je daarbij regelmatig in een keurslijf lopen. Je werkgever of je vakgebied vragen dat je er netjes gekleed bijloopt, bijvoorbeeld. Maar: hoe doe je dat? Wat zijn je opties in herenkleding… en hoe kun je de lijn bewandelen van comfortabel en netjes?

stropdas overhemd

Overhemd met stropdas

Het meest netjes is natuurlijk een overhemd met een stropdas. Het hierbij op de kraag van het overhemd. Liever staat deze iets wijder, zodat de knoop van de stropdas (oefen die dubbele Windsor!) alle ruimte heeft en je kraag niet omhoog duwt. Ook de halsbreedtevan het overhemd is belangrijk voor het nodige comfort. Het moet netjes aansluiten en voor 1 tot 2 vingers ruimte bieden tussen je nek en het overhemd. Je stropdas knoop je vervolgens niet strak tegen je hals aan, maar strak tegen de kraag van je overhemd. Als je dit credo volgt, zal het nooit beklemmend of te strak zitten.

Stapje verder

Wil je iets gekleder voor de dag komen? Dan draag je een gilet over je overhemd. Je stropdas stop je dan netjes weg achter je gilet, zodat hij niet naar voren komt als jij bukt of je middel buigt. Lekker praktisch én netjes. Bovendien omzeil je zo het probleem van het ‘opbloezen’ of opbollen van je overhemd als je eenmaal bewogen hebt. Wil je wat gemoedelijker voor de dag komen? Ga dan voor een spencer, vest of trui met een diepe v-hals, zodat je stropdas genoeg ruimte heeft om gezien te worden. Zorg dat je hier de goede maat hebt. Hij mag zeker niet te strak zijn, dan zie je namelijk de hele rij knopen en de stropdas door je trui heen. En dat is niet fraai!

Valsspelen

Is je opgeving eenmaal gewend aan het idee van jou met een overhemd en een trui of spencer? Dan kun je een beetje valsspelen door je overhemd te vervangen door een poloshirt. Dat ziet er ook gekleed uit door de kraag en krijgt dankzij de trui de uitstraling van een overhemd. Lekker comfortabel én gekleed. Het kan absoluut. Houd wel rekening mee dat een poloshirt niet ontworpen is voor een stropdas. Die laat je hier beter achterwege.

~ Dit is een aangeleverd artikel of betreft een samenwerking ~

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.