logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Zo kom je aan je portie groenten per dag


albert heijn curry tikka massalaTwee ons groenten en twee stuks fruit – zo houd je het een heel stuk langer uit. Ken je die slogan nog? Hoewel de hoeveelheid groenten per dag inmiddels is opgehoogd naar 250 gram per dag, en er nog wat meer dingen zijn bijgeschaafd, zal het maar bar weinig mensen lukken om aan die behoefte te voldoen. Door onze gehaaste levensstijl grijpen we maar wat vaak naar potjes en pakjes om iedere avond weer een maaltijd op tafel te zetten. En tja, dan lukt het meestal niet om aan die dagelijkse aanbevolen hoeveelheid te komen! Gelukkig kan het ook anders, zo bewijst Albert Heijn. Zij introduceren een mooi aantal pastasauzen, curry’s en soepen die je alvast een goede zet in de juiste richting geven. Ze bevatten groenten, kruiden en smaakmakers. Geen geurstoffen, geen smaakstoffen en geen conserveringsmiddelen. Lekker genieten, dus!

Gezond gemak

Wat meteen opvalt aan de nieuwe producten is dat gezond en gemak blijkbaar hand in hand kunnen gaan. Met deze verse producten heb je al een mooie basis in handen. Je hoeft er alleen nog maar wat vlees en extra groenten bij te voegen en je hebt een mooie maaltijd op tafel – die nog gezond is ook. In een pot saus of curry zit al ongeveer 400 gram groente, en is voor drie tot vier personen geschikt. Je bent daarmee dus al een heel eind op de juiste weg!

Kiezen maar

Het eerste assortiment aan sauzen en curry’s is al heerlijk gevarieerd, voor ieder wat wils. En welke smaak je moet proberen ligt natuurlijk helemaal aan jezelf. Bij ons was de tikka massala curry wat scherp voor de kinderen, terwijl wij als volwassenen ‘m juist een beetje waterig vonden. De pastasaus met olijf en tomaat werd door iedereen lekker gevonden, terwijl de curry met spinazie en courgette (aangevuld met stukjes kipfilet en courgette) weer pittig was – hoewel ik daar misschien een tikje was uitgeschoten met het kruiden van de kip… de pompoen-chilisaus was weer verbazend mild en viel bij iedereen in goede aarde. Maar zoals gezegd: ieder heeft natuurlijk een eigen smaak, en zal dus ook andere producten lekker vinden (en andere minder lekker) Ik ben benieuwd wat jullie favorieten smaken zijn!

Pasta en curry

De verse pastasauzen en curry’s kun je combineren met andere groenten en vlees, vis of vegaproducten. Per verpakking kan er een maaltijd worden klaargemaakt voor 3 tot 4 personen. Pasta- en curryliefhebbers kunnen voor een verse, snelle maaltijd kiezen uit de volgende smaken:
AH Verse pastasaus tomaat, olijf
AH Verse pastasaus gele paprika, gegrilde groente
AH Verse pastasaus rode paprika, gedroogde tomaat
AH Verse pastasaus pompoen, chili
AH Verse curry rode paprika
AH Verse curry spinazie
AH Verse curry tikka masala maïs, gele paprika
AH Verse curry bloemkool

Soepen

De verse soepen zijn gemaakt van groenten, kruiden en specerijen. Het is een kwestie van opwarmen en serveren. De soepen zitten boordevol groenten, dus extra toevoegingen zijn niet nodig. Iedere verpakking bevat 2 tot 3 porties. De soepen zijn verkrijgbaar in zes varianten:
AH Verse soep rode linzen, pompoen, kokos
AH Verse soep zoete aardappel, koriander
AH Verse soep courgette, erwten, munt
AH Verse soep gegrilde tomaat, basilicum
AH Verse soep gegrilde paprika, tomaat
AH Verse soep spinazie, venkel, dragon

Verkrijgbaarheid

De verse soepen, pastasauzen en curry’s zijn vanaf deze week te vinden in het schap met gesneden verse groenten in alle winkels van Albert Heijn. De prijs van de curry’s en pastasauzen is € 2,99 (voor 3 à 4 porties) en de soepen € 3,49 (voor 2 à 3 porties).

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.