logo-liggend-wit-donkerblauw

Zo kies je de juiste autoverzekering

Iedere auto-eigenaar staat voor een best belangrijke keuze, want iedere auto moet verzekerd zijn voor je er mee de weg op mag. Dat is een goede zaak, maar het kiezen van de juiste verzekering kan behoorlijk overweldigend zijn. Maar maak je geen zorgen, wij geven je handige tips om je te helpen de juiste autoverzekering te kiezen. Laten we snel van start gaan! 

Hoe ver wil je verzekerd zijn? 

Ten eerste is het belangrijk om te begrijpen dat er verschillende soorten autoverzekeringen zijn. De meest voorkomende zijn WA-verzekering, beperkt casco en allriskverzekering, zoals je die ook bij de autoverzekering van Allianz Direct tegenkomt. De WA-verzekering is de minimale wettelijk vereiste verzekering en dekt alleen de schade die je aan anderen toebrengt. Als je een oude auto hebt, kan een beperkt casco verzekering een goede keuze zijn. Deze verzekering dekt ook schade aan je eigen auto door diefstal, brand of natuurrampen. Voor degenen onder ons met gloednieuwe auto’s is een allriskverzekering vaak de beste optie. Deze verzekering dekt niet alleen de schade aan anderen en je eigen auto, maar ook eventuele schade die door jouw schuld is veroorzaakt. 

Niet alleen de leeftijd van je auto is bepalend 

Je moet overigens niet alleen kijken naar de leeftijd van je auto, voor je een keuze maakt uit deze drie opties. Er zijn meer factoren die een rol spelen! Als je veel op de weg zit en in een drukke stad woont, is een allriskverzekering wellicht verstandig. Als je een zorgvuldige rijder bent en in een rustige buurt woont, kan een beperkt casco verzekering voldoende zijn, ook met een nieuwe auto. Vergeet niet te kijken naar je budget. Een allriskverzekering kan duurder zijn, maar het biedt wel meer dekking. Weeg de kosten af tegen de voordelen en kies op basis daarvan. 

Eigen risico 

Net als met iedere verzekering heb je ook bij autoverzekeringen te maken met het eigen risico. Het eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen bij schade voordat de verzekering de rest dekt. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager je premie zal zijn. Dat zie je direct tijdens de autoverzekering berekenen. Het is een risico dat je moet incalculeren. Als je een veilige rijder bent en je hebt genoeg geld opzij gezet voor noodgevallen, kan het verhogen van je eigen risico een slimme zet zijn om je maandelijkse kosten te verlagen. Aan de andere kant, als je een paar keer per jaar ongelukken hebt, is het misschien verstandig om een lager eigen risico te kiezen, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan. 

Kies de juiste maatschappij 

Een andere factor om in gedachten te houden, is de klantenservice en reputatie van de verzekeringsmaatschappij. Niemand wil te maken krijgen met trage claims, onbehulpzame medewerkers en slechte service wanneer er iets misgaat. Het is verleidelijk om te kiezen voor die kleine maatschappij, maar bij een grote club zoals bijvoorbeeld Allianz heb je meer zekerheid en kun je vertrouwen op een professionele afwikkeling bij eventuele problemen. Doe wat onderzoek voordat je je definitieve beslissing neemt. Een goede klantenservice kan een wereld van verschil maken wanneer je in een noodsituatie verkeert. 

Persoonlijke beslissing 

Onthoud dat het kiezen van de juiste verzekering een persoonlijke beslissing is en afhangt van jouw behoeften en omstandigheden. Wees niet bang om verschillende verzekeringsmaatschappijen te vergelijken en offertes aan te vragen. Op die manier kun je de beste deal vinden die bij jou past.  

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.