logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Zo is ijs op zijn lekkerst

We hebben dit jaar een beetje een afwijkende zomer gehad, met veel regen en bewolkte dagen. Niet bepaald uitnodigend om iedere dag ijs te eten, maar toch… voor dat ultieme vakantiegevoel gaat er niets boven een lekkere schaal comfort food. Of een ‘pint’ ijs, gewoon omdat het kan! Maar ben jij zo iemand die ijs direct uit de vriezer eet? Niet doen! Wij vertellen je hoe ijs op zijn lekkerst is. Geloof me, je wilt nooit meer anders.

Zacht ijs is het lekkers

Veel Nederlands halen het ijs uit de vriezer en proberen hem meteen uit te scheppen en te verdelen. Dan zie je weer zo iemand met vereende krachten een ijslepel door het harde ijs proberen te duwen, waarbij je niet alleen lelijke bolletjes krijgt, waar waarbij je ijslepel het ook zwaar te verduren heeft. Nee, gebruik dan de instructies hieronder om het lekkerste ijs te eten. Het werkt bij ieder merk en zal je verbluffen! Probeer daarbij niet vals te spelen. De magnetron gebruiken om tijd te winnen is een heel dom idee!

Het perfecte ijs

Wil jij genieten van het perfecte ijs? Haal hem dan een kwartier voor je hem wil eten uit de vriezer. Zet hem gewoon op een onderzetter in de keuken of op tafel. Een stukje voorpret is nooit weg, maar zorg wel dat je de verleiding kunt weerstaan. Doe vervolgens de Squidge test: de knijptest, die je alleen met kartonnen pints kunt uitvoeren. Dit is de test om te kijken of ijs al goed is:

  • Houd je hand voor je en strek je vingers
  • Knijp met de duim en wijsvinger van je andere hand zachtjes in het stukje huid tussen je duim en wijsvinger
  • Diezelfde weerstand zou je moeten voelen als je zachtjes in je beker ijs knijpt
  • Voelt het hetzelfde? Dan heeft je ijs de perfecte temperatuur bereikt – geniet ervan!

Lekker vaak genieten

We kunnen heel goed begrijpen dat je veel vaker ijs wil eten, nu je weet dat het nóg lekkerder kan zijn na deze techniek. Wil je daarbij niet meteen tonnetje-rond worden zoals de ijsbekers zelf? Kies dan voor een verantwoorde variant, zoals de vegan variant van Oppo Brothers. Deze ijsbekers bevatten zestig procent minder suiker en calorieën bevat dan andere ijsmerken!

Zo eten Nederlanders het liefst ijs

Maar liefst 70 procent van de mensen eet ijs bij voorkeur uit een schaaltje. De andere 30% vallen aan op de kartonnen pints, die overigens perfect te delen zijn met je partner. Niets fijner dan genieten van de heerlijke textuur en smaak van Oppo Brothers-ijs! Maar op welke plek eten mensen hun ijs het liefst? Uit een onderzoek van afgelopen jaar blijkt dat 4 procent zijn of haar ijs het liefst in bad eet. 5 procent eet het tijdens het multitasken, zoals koken of schoonmaken. De overgrote meerderheid (85 procent) kruipt het liefst op de bank met een goede film. En ook dat hebben we na afgelopen jaar dubbel en dwars verdiend!

Wist je trouwens dat Oppo sinds kort ook ijs op een stokje heeft? Het heerlijke Oppo ijs, omhuld met chocolade en besprenkeld met amandelen of hazelnoten… zo kun je nog vaker en makkelijker genieten! Kies daarbij voor chocolade-ijs met melkchocolade en hazelnoot, gezouten karamel met melkchocolade, vanille-ijs met melkchocolade en geroosterde amandel of vanille-ijs en witte chocolade. Waar je ze koopt? Bij de AH, bijvoorbeeld!

Recepten met ijs

Deze overheerlijke chocolade shake staat binnen een handomdraai op tafel. Het enige wat je hoeft te doen is de onderstaande ingrediënten in een blender mixen totdat er een romige massa ontstaat. Serveer de shake in je favoriete glas en maak ‘m af met een toefje slagroom. Genieten maar!


Recept: IJsshake

IJsshakeVoorbereiding: 0 uur en 15 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 10 minuten
Soort gerecht: Nagerecht
Keuken: Amerika
Genoeg voor: 4

Dit heb je nodig

  • 300 ml melk
  • 3 bolletjes OppoBrothers Colombian Chocolate & Hazelnut-ijs (of een andere smaak naar keuze)
  • 1 eetlepel chocolade proteïnepoeder
  • Handvol ijsblokjes
  • 1 eetlepel pindakaas
  • Snufje gemalen kaneel
  • 1 eetlepel cacaopoeder (voor die extra chocoladesmaak)
  • Druppel vanille-extract

Zo maak je het

  1. Doe alle ingrediënten in een blender en blenden tot er een romige massa ontstaat.
  2. Maak af met een toef slagroom. Geniet!

Recept van @charleyshealth 


Bakken, pannenkoek! 

De pannenkoek met stroop, poedersuiker of spek kennen we inmiddels wel. Dus wat dacht je van een heerlijk zoete pannenkoek… met ijs?  

Benodigdheden (voor 4 pannenkoeken): 

  • 1 ei
  • 90 gram bloem
  • 280 ml halfvolle melk
  • 20 gram boter
  • ½ beker Vanilla Pecan Praline Crunch van Oppo Brothers (of een andere smaak naar wens)
  • 1 reep chocolade 

Meng het ei met de bloem en 200 ml melk. Voeg een snufje zout toe. Verhit ¼ van de boter in een koekenpan en bak met ¼ van je beslag een pannenkoek. Bak daarna de andere drie pannenkoeken en laat ze iets afkoelen. Verdeel vervolgens het ijs in vier porties over de pannenkoeken en rol ze stevig op in vershoudfolie. Leg ze in de vriezer totdat je ze gebruikt. 

Verwarm de rest van de melk en de chocolade in een steelpan op laag vuur. Halveer de pannenkoeken, channel je innerlijke Michelin-chef en schenk de gesmolten chocolade er zo mooi mogelijk overheen. Ta-da! 

Recept van Albert Heijn


Een verkoelende afsluiter 

Je zomerse dag komt tot een perfect einde met een zelfgebakken warme crumble mét – hoe kan het ook anders – ijs. Handen uit de mouwen, want dit lekkere toetje is voor vier personen en vergt iets meer werk. Welke ingrediënten gaan erin? 

  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 50 gram tarwebloem
  • 1 eetlepel koek- en speculaaskruiden
  • 45 gram ongezouten roomboter
  • 30 gram gezouten pecannoten
  • 2 Elstar-appels
  • 8 bolletjes ijs van Oppo Brothers, zoals Canadian Maple Walnut Crunch of de vegan Very AlmondBerry 

Verwarm je oven voor op 180 °C. Meng de helft van de suiker met de bloem en de helft van de speculaaskruiden. Snijd 25 gram boter in blokjes en voeg toe. Wrijf het mengsel tussen je vingers tot er een kruimelig deeg ontstaat. Mix hier de grof-gehakte noten door en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Laat 15 minuutjes roosteren in het midden van de oven en schep halverwege om. 

Verwijder ondertussen het klokhuis van de appels en snijd de appels in plakken. Meng deze met de rest van de suiker en speculaaskruiden. Verhit 10 gram boter in een koekenpan en bak de helft van de appelplakken in 6 min. op middelhoog vuur. Schep halverwege om en herhaal met de rest van de boter en appel. 

Verdeel de gebakken appel over borden. Leg op elk bord twee bolletjes van je favoriete Oppo Brothers-ijs en maak je toetje af met de speculaas-pecancrumble. Smullen maar! 

Recept van Albert Heijn

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.