logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Zo heb je het perfecte gras in de tuin


Als je een tuin hebt, is de kans groot dat daar ook een stuk gras in aanwezig is. Helemaal als je kinderen hebt. Hoe lekker is het immers om af en toe lekker in het gras te liggen, in de tuin te picknicken, lekker te spelen of een balletje te trappen. Maar ‘ieder voordeel heb zijn nadeel’, om maar even in de voetbal te blijven. Gras kost ontzettend veel onderhoud! Om de twee weken maaien, opharken, onkruid verwijderen, een paar keer per jaar opnieuw inzaaien om kale plekken te verhelpen, water geven in droge periodes… gras ziet er zo eenvoudig uit, maar vraagt meer tijd en energie dan je zou denken.  Grasexpert heeft een geweldig alternatief. Kunstgras!

Kunstgras in alle soorten en maten

Zoals er talloze soorten gras zijn, zijn er ook heel veel verschillende soorten kunstgras. Je wil natuurlijk wel dat de kleur gras bijvoorbeeld bij de test van je beplanting past. Het moet een beetje matchen. Ook de lengte en de vorm van de grassprieten verschillen per kunstgras, waarbij smaak een belangrijke rol speelt. Gelukkig kun je bij kunstgras-grastapijt.nl een gratis proefbox bestellen met verschillende soorten kunstgras erin, zodat je ze zelf kunt bekijken en beoordelen. Er is zelfs een kunstgras dat speciaal voor kinderen is ontwikkeld. Dat kunstgras is zachter, zodat je er prettiger op kunt spelen. Zoek maar eens naar ‘oceaan’.

Onderhoud

Nu is ook kunstgras niet geheel zonder onderhoud. Nou ja – onderhoud is misschien een groot woord. Als het goed gelegd is (en als je daar over twijfelt – Kunstgras laten leggen door grasexpert.com voor het beste resultaat!) dan hoef je eigenlijk alleen maar af en toe te vegen. Blaadjes, takjes en viezigheid kunnen natuurlijk wel op het gras terechtkomen. Dat moet je af en toe opruimen. Maar veel meer dan dat komt er niet bij kijken. Jarenlang plezier met een minimale hoeveelheid tijdsinvestering. Dat klinkt goed, niet?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.