logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Zo geef je jouw bedrijf een unieke uitstraling

Alles gaat digitaal tegenwoordig. Het is een trend om die mening te hebben. Maar je vergeet dat er aan een digitale samenwerking altijd nog een persoonlijk contact vooraf gaat. Het is belangrijk om goed door één deur te kunnen met iemand, dat is de basis voor een samenwerking. Het gaat beter als je een prettige band met iemand weet op te bouwen. Dat wil niet zeggen dat je samen op vakantie moet gaan, maar een persoonlijke noot wordt tegenwoordig onderschat. Wil je een persoonlijke touch, dan kun je eens kijken naar online printen in Nederland.

Straal je identiteit uit

Als je met je bedrijf de markt wil betreden, dan moet je zorgen voor een identiteit. Een logo, een merknaam, een herkenbare touch. Iets dat je op al je drukwerk kunt gebruiken, of dat nu een visitekaartje is, briefpapier, enveloppen… wat je maar kunt bedenken. Maak die logo’s zo groot mogelijk, dan kun je er alle kanten mee op in je huisstijl. Ik vind het bijvoorbeeld gaaf om briefpapier te hebben dat niet alleen op de voorkant is voorzien van een logo, maar waarvan ook de achterkant volledig is gedrukt. Dubbelzijdig briefpapier straalt net iets cools uit.

Branche-specifiek

Als freelance schrijver denk ik natuurlijk voornamelijk aan drukwerk dat ik kan versturen: briefpapier, visitekaartjes, schrijfblokken. Maar ook een bureau-onderlegger is voor mij een standaard item dat ik binnen bereik heb. Begin je een restaurantje of een lunchroom, dan komen er ineens heel andere producten om de hoek kijken. Dan moet je denken aan menukaarten, placemats, bierviltjes, tafelkleden… dat soort items. Je kunt daarvoor bij de groothandel standaard producten halen, maar het geeft je zaak toch een flinke boost als je ze laat bedrukken met jouw eigen ontwerp! En ja – dat kan weer allemaal digitaal…

Uitstraling

Krijg je met regelmaat mensen over de vloer? Dan zit je uitstraling vooral in de kleine details. Een poster aan de muur, een persoonlijke kalender, schrijfblokken, maar ook kussens op de bank, gordijnen of een vrolijke poef met je logo maken je inrichting helemaal compleet. Let wel: overdrijf hier niet mee, want als je te ver gaat met dit soort items krijg je een echte overkill, maar een paar leuke details zijn altijd welkom.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.