logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Zo draag je een casual overhemd!

Over overhemden is al veel geschreven. Vooral over wat je wel en niet moet doen: mouwen oprollen, knoopje los, hemd eronder? Veel regels om je aan te houden en die bovendien ook aan verandering onderhevig zijn. Voor alledag is het echter helemaal niet zo belangrijk om je aan al die regeltjes te houden. Wat kun je allemaal met een casual overhemd? Tijd om me in te leven – ik trek even mijn soepel zittende blauw-witgestreepte overhemd van Seidensticker aan en zal je eens wat pointers geven!

Mouwen oprollen

Soms moet je nu eenmaal de handen uit de mouwen steken. Letterlijk! Je mouwen oprollen kun je op drie manieren doen, maar twee zijn het meest gebruikte. Zorg er bij beide manieren voor dat je de knoopjes los hebt – dat maakt het jezelf een stuk gemakkelijker! De eerste manier is om de manchetten om te klappen en hem daarna nog een keer om te klappen. Je ‘rolt’ de manchetten dus eigenlijk naar boven, naar je onderarm. De twee de manier is om het manchet verder je arm op te trekken, tot twee keer de lengte. Daarbij vouw je de mouw nog een keer doormidden. Hierbij kunt de mouw dus inderdaad een stuk hoger – bij voorkeur tot boven de elleboog.

Onder je shirt

Draag je graag wat onder je shirt? Bij een casual overhemd komt dat niet zo nauw, daar kun je een comfortabel zittend t-shirt voor gebruiken. Zorg er natuurlijk wel voor dat het t-shirt geen print heeft die door kan drukken, maar ook dat het shirt niet te los zit – dat kan lelijke vouwen opleveren die je door het overhemd heen ziet. Ik ontdekte onlangs Slater t-shirts – shirts die eigenlijk voor de Amerikaanse marine waren ontworpen. Ze zitten heerlijk soepel en sluiten netjes aan, zonder te strak te zitten. Bovendien is de boord mooi hoog, wat weer een unieke uitstraling geeft als je een of twee knoopjes van je overhemd los hebt. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om het hele overhemd open te houden en het effen shirt gewoon aan de buitenwereld te tonen. Deze basic t-shirts hebben een coole retro-look a la James Dean – daar mag je best mee gezien worden!

Open dragen

Draag je jouw overhemd lekker los met opgerolde mouwen? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om een Slater shirt te dragen, maar in zo’n geval zou een shirt met een print natuurlijk ook niet misstaan. Ga dan wel voor een print die een beetje gepast is bij je leeftijd, karakter en de verwachtingen van de persoon die je tegenkomt.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.