logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Zo begin je jouw eigen webshop in een handomdraai


Je kunt om de meest uiteenlopende redenen een eigen webshop willen beginnen. In mijn geval zou het bijvoorbeeld gaan om het simpele feit dat ik minder goed in een bestaande werkomgeving zou passen. Mijn visuele handicap maakt het bovendien niet mogelijk om langere tijd achter een beeldscherm te zitten, alles moet groter en duidelijker leesbaar zijn… flink wat aanpassingen voor een werkgever! En stel dat ik nou heel handig zou zijn met schilderen, tafels maken of een andere manier om echt iets te maken. Dan zou het een briljante zet zijn om een eigen webshop te beginnen. Maar het kan ook zijn omdat je een te gekke hobby hebt, die je graag betaalbaar wilt houden. Misschien verzamel je Marvel superheldenfigurines en wil je jouw dubbele exemplaren verlopen, maak je van staal miniatuurtransformers of heb je een andere hobby: door spullen te verkopen heb je meer budget om in die liefhebberij te steken! Of misschien wil je wel heel simpel geld verdienen met het in- en verkopen van unieke items?

Hoe begin je een webshop?

Een webshop beginnen kan op heel veel verschillende manieren. Mijn advies: begin bij een partij waar je die webshops kunt onderbrengen. Dan heb je minder te maken met de achterliggende techniek van het betalen, het webontwerp, het maken van een database voor je producten… dat soort dingen. Want waarom zou je het wiel opnieuw uitvinden als je die kennis gewoon in kunt huren? Wil je een webshop beginnen, dan lees je op een informatiepagina als die van shoppagina.nl alles wat je moet weten. Het mooie daarbij is dat je zelfs kunt bepalen hoe je website er uit ziet. Je kunt het ontwerp helemaal naar wens aanpassen. Dat is wel belangrijk, want het uiterlijk bepaalt je hele identiteit. En dankzij de technische basis van de website is hij overal goed te zien: of je ‘m nu op een computer bekijkt, een tablet of zelfs een smartphone. En je kunt zelf bepalen hoe je wil beginnen. Er zijn verschillende pakketten voor webshops, van een kleine webshop met 250 producten zonder voorraadbeheer tot indrukwekkende all-in pakketten tot 5000 producten en meer mogelijkheden voor aanpassingen.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.