Barbecueën is een kunst, en het maken van de perfecte burger vereist een combinatie van de juiste ingrediënten, technieken en timing. Hier is een stap-voor-stap handleiding om de ultieme barbecueburger te maken.
Recept: de beste burger op de barbecue
Voorbereiding: 0 uur en 45 minutenBereidingstijd: 0 uur en 15 minuten
Soort gerecht: Bijgerecht
Keuken: Amerika
Genoeg voor: 4
Dit heb je nodig
- 500 gram rundergehakt (80% mager, 20% vet voor de beste smaak en sappigheid)
- Zout en peper naar smaak
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 el worcestersaus
- plakjes cheddar of je favoriete kaas
- hamburgerbroodjes
- toppings naar keuze (sla, tomaat, ui, augurken, ketchup, mosterd, mayonaise)
Zo maak je het
- Doe het gehakt in een grote kom. Voeg zout, peper, knoflookpoeder, uienpoeder en Worcestersaus toe. Meng alles voorzichtig met je handen totdat de kruiden gelijkmatig verdeeld zijn.
- Verdeel het gehaktmengsel in vier gelijke porties. Vorm elke portie tot een schijf van ongeveer 2 cm dik. Maak een kleine inkeping in het midden van elke burger met je duim. Dit voorkomt dat de burgers tijdens het koken bol gaan staan.
- Plaats de burgers in de koelkast voor minstens 30 minuten. Dit helpt ze om hun vorm te behouden tijdens het grillen.
- Verwarm de barbecue voor op middelhoge hitte. Als je een kolenbarbecue gebruikt, zorg ervoor dat de kolen witheet zijn.
- Gebruik een doek of een stuk keukenpapier gedrenkt in olie om het barbecue rooster licht in te vetten. Dit voorkomt dat de burgers blijven plakken.
- Plaats de burgers op de barbecue. Grill ze 4-5 minuten aan elke kant voor medium-rare, langer als je ze meer doorbakken wilt.
- Voeg de kaas toe in de laatste minuut van het grillen en sluit de deksel van de barbecue om de kaas te laten smelten.
- Haal de burgers van de barbecue en laat ze 3-5 minuten rusten. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich door de burger kunnen verspreiden en je een sappigere hap krijgt.
- Plaats de hamburgerbroodjes kort op de barbecue, snijkant naar beneden, tot ze licht geroosterd zijn.
- Bestrijk de onderste helft van de broodjes met je favoriete saus. Voeg de burger toe, gevolgd door je favoriete toppings.
- Plaats de bovenste helft van het broodje op de burger en serveer meteen.
Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt