logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Zitzakken versus Poefs


Door de jaren heen zijn de zitzakken een stuk populairder en vooral een stuk meer geaccepteerd. Voorheen werd de zitzak louter als kindermeubilair gebruikt en was het permanente gebruik van zitzakken in het interieur bijna een taboe. Tegenwoordig is dat wel anders en zien we steeds meer verschillende types zitzakken aangeboden worden. Ikwilzitzakken breidt bijna dagelijks haar assortiment uit en is uitgegroeid tot de webshop met de grootste collectie zitzakken in Nederland. Van kinderzitzakken met een voetbalprint of in de vorm van een walvis, tot handgemaakte design zitzakken voor in een modern interieur. Naast de honderden zitzakken worden ook aanverwante interieur artikelen gekocht, zoals bijvoorbeeld diverse poefs.

Een zitzak in je interieur geeft tal van mogelijkheden om jouw interieur te veranderen

Zitzakken hebben vele voordelen ten opzichte van vast meubilair. Met een zitzak kun je een subtiele verandering in je interieur aanbrengen of kun je de look van jouw interieur volledig over de kop gooien. Je hebt de keuze uit verschillende materialen, kleuren en designs en je kunt precies kiezen voor welke sfeer of uitstraling jij wil gaan. Je kunt kiezen voor een passende kleur die matcht met de bestaande kleuren in je interieur of je kiest bewust voor contrasterende kleuren, dit is momenteel een trend en wordt ook wel “colour blocking” genoemd. Niet alleen vind je op ikwilzitzakken.nl designs in de vorm van een stoel of zak, maar vind je zelfs zitzakbanken waar je met meerdere personen op kan zitten.

Met een poef beïnvloed je de sfeer en het interieur in een ruimte

Zoals gezegd vind je op ikwilzitzakken.nl niet alleen de zakken zelf maar ook aanverwante producten, zoals de poef. Het woord poef komt uit het Frans en is afgeleid van “un pouf” dit zou het geluid zijn wat je hoort wanneer je jouw voeten plaatst- of gaat zitten op de poef. De oorsprong van de poef zelf ligt echter in het Midden-Oosten, waar de poef vaak in zeer decoratieve kleuren net als tegenwoordig gebruikt werd als voetensteun of bankje en als extra zit optie. Ikwilzitzakken.nl heeft meerdere poefen in het assortiment, voor zowel in het interieur, alsook kleine poefjes voor kinderen in bijvoorbeeld een kinderkamer of -hoek. Naast de kinderpoefs vind je ook diverse poefs voor in het interieur die functioneel gebruikt kunnen worden om de voeten op leggen of zelfs als bijzettafel gebruikt kunnen worden voor naast een stoel of bank. Daarnaast kun je een poef als decoratief meubilair gebruiken om de sfeer in de ruimte te beïnvloeden. Wanneer je een zitzak aan je interieur toevoegt, is het in veel gevallen het overwegen waard om dit te combineren met een bijpassende poef.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.