logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Zin in school – of juist niet?

De scholen zijn weer begonnen! Sommige kinderen zijn zelfs al weer een week of vijf aan de gang. En dat bevalt niet iedereen even goed. Sommigen willen dolgraag naar school en springen iedere dag vroeg uit hun bed, om gekamd en met schoongepoetste tanden naar school te huppelen, terwijl andere kinderen er helemaal geen zin in hebben, en het liefst lekker in hun bed willen liggen, of de hele dag willen gamen.

Is dat raar? Welnee! Iedereen is tenslotte anders. Iedereen wil iets anders, heeft behoefte aan iets anders. Sommige kinderen hebben geen zin in stilzitten en zouden het liefst de hele dag voetballen, andere vervelen zich in de klas omdat ze verder zijn, of kunnen juist minder goed mee en balen daarom van school.

monsters universityReden te meer voor onze vrienden in Hollywood om school te gebruiken als onderwerp in films en tekenfilms. Opvallend hierbij is dat iedereen anders tegen school aankijkt. Denk bijvoorbeeld aan de geweldige animatiefilm Monsters University, eigenlijk de voorloper van Monsters & Co, waarbij Mike en Sulley er alles aan doen om op de monsteracademie worden toegelaten. Of Monster High, de monsterkinderen die naar de middelbare school gaan. Zij zien school juist als hangplek, om hun vrienden te zien.

Mathilda, naar het briljante boek van Roald Dahl, ziet school juist als een uitlaatklep. Eindelijk verlost van haar verschrikkelijke en ongeïnteresseerde ouders, en een kans om nieuwe dingen te leren! High School Musical gaat om het maken van een grootse musicalproductie, met alles dat daarbij komt kijken. Herkenbaar, groep-8-er? The Mighty Ducks gaat over een sportclub op school, en wel eentje die het helemaal niet goed doet. Keer op keer verliezen ze. Maar met de juiste coach gaat het ze misschien toch lukken om het te redden!

ferris buellerMaar ook buiten school kan het er lekker wild aan toegaan: in Can’t Hardly Wait is de wereld op z’n kop: nerds zijn mega-populair, sporters juist niet, en alle meiden vallen als een blok voor de charmes van alle studiebollen. De ultieme klassieker is echter wel Ferris Bueller’s Day Off. Die móet je echt een keer gezien hebben. Of vaker. Er gebeurt zo veel in, en hij is zo grappig: Ferris is een jongen die alles heel luchtig oppakt. Hij besluit een dagje te spijbelen, samen met zijn beste (en angstige) vriend. Samen beleven ze de meest bizarre avonturen, maar gaat er ook het een en ander mis… een absolute must-see!

Deze en meer films kun je zo maar kijken, op Netflix! Probeer het eens een maandje uit (gratis) om te kijken of die wereld van films en series op afroep ook iets voor jou is!

Heb jij nog leuke school-tips? Laat ze hieronder weten!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.