logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Zij de cobra? Wij de adder! Over stoere wilde dieren in Nederland


zij de adder wij de cobra Als je boeken bekijkt over spannende dieren kom je al snel bij de dierentuindieren uit, zoals tijgers, panda’s, capibara’s, barracuda’s en pinguins. Zonde, want ook in onze eigen omgeving zijn ontzettend coole beesten te zien. In het wild, wel te verstaan. Dieren waarbij je nekharen eigenlijk overeind horen te gaan – ware het niet dat deze dieren gewoon te onbekend zijn voor veel volwassenen en kinderen. De dieren in Nederland zouden maar saai en stom zijn. Onzin. Zij de cobra? Wij de adder! Een net zo stoer dier, met geweldige eigenschappen.

Zij de cobra, wij de adder

Het leuke informatieve boek Zij de cobra? Wij de adder! laat zien dat je niet de hele wereld hoeft rond te reizen om indrukwekkende dieren te bewonderen. Ook in ons eigen koude kikkerlandje leven stoere beesten. Oké, ze zien er misschien iets minder kleurig en exotisch uit, want ze moeten natuurlijk wel een beetje blenden met onze omgeving. En die is nu eenmaal wat vlakker dan een tropisch regenwoud! Omgekeerd is het echter hetzelfde: een tijger in de dierentuin ziet er indrukwekkend uit, maar in het wild zul je ‘m vast te laat spotten….

Nieuwe natuur

Als je dit boek in handen hebt zul je heel anders kijken naar de dieren in onze natuur. Naar onze eigen tijgers, albatrossen, barracuda’s en varanen. Het boek Zij de cobra? Wij de adder! Is vlot en toegankelijk geschreven, met veel korte feitjes en duidelijke illustraties. De informatie staat in hapklare brokken voor je klaar, zodat je direct de kennis tot je kunt nemen. Alle eer hiervoor gaat naar bioloog Geert-Jan Roebers en illustratrice Wendy Panders: zij hebben samen een leuke mix van feitjes bij elkaar verzameld, waarbij grappige tekeningen en mooie foto’s in het boek worden afgewisseld.

In het wild

Dankzij dit informatieve dierenboek ga je toch heel anders naar Nederland kijken. Eigenlijk zonde dat we al die prachtige dieren zo maar links laten liggen. Er zou eigenlijk een dierentuin moeten komen met al deze indrukwekkende beesten. Maar wacht: nog beter is natuurlijk om ze zelf te gaan zoeken in de natuur. Door het land verspreid zijn er diverse mogelijkheden om ze in levende lijven, in hun natuurlijke habitat, te bewonderen. Maar kijk wel uit hè, kijken mag, aanraken niet!

Informatie

Zij de cobra? Wij de adder, Geert-Jan Roebers
Illustrator: Wendy Panders Gottmer, 136 pagina’s, hardcover. Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789025761943

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.