logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Zielenjagers, Chris Bradford

zielenjagers

Zielenjagers van Chris Bradford (die je misschien kent van series als Bodyguard en De Jonge Samoerai) gaat over het meisje Genna. Zij houdt ontzettend veel van geschiedenis. Wanneer ze wordt uitgenodigd om een ​​privécollectie van historische voorwerpen te bekijken, verzameld door de ouders van haar beste vriendin, hoort ze ineens een vreemd geluid. Ze herleidt het geluid naar een mes van pure jade. Het mes heeft een ontzettende aantrekkingskracht op haar… maar waarom?

Damien

Plots staat een jongen naast haar: Damien. Een knappe jongen om te zien, aldus Genna. Wanneer ze hem aanraakt, veranderen zijn ogen in zwarte inktpoelen. Zijn greep om haar hand verstevigt en ze begint zich ongemakkelijk te voelen. Het is dankzij haar vriendin dat de ontmoeting snel wordt afgekapt. Op weg naar huis wordt ze echter aangevallen. Damien blijkt het jaden mes te hebben gestolen en wil haar ermee snijden. Gelukkig duikt er een jongen uit het niets op en redt Genna van haar aanvallers. Later leert ze dat haar aanvallers zielenjagers zijn.

Oude zielen

Haar redder-in-nood, Feniks, vertelt haar dat er heel oude zielen in de wereld rondlopen, die keer op keer opnieuw geboren worden. In de inleiding lees je al over bloederige taferelen bij de Inca’s! Zo zijn er lichte zielen en donkere zielen. Genna en Feniks zijn lichte zielen, waarbij Genna een heel kostbare ziel is en Feniks aan haar is verbonden als beschermer. Al eeuwen lang, het ene leven na het andere. Dat verklaart ook waarom Genna soms van die levendige dagdromen heeft en dingen weet over de geschiedenis die bijna niemand anders weet! Toch is het een vreemde gewaarwording… en een gevaarlikje ontdekking bovendien. Genna en Feniks blijven op de vlucht voor Damien en zijn kompanen… en voor de politie, die helemaal in het duister grijpt. De politie gaat er van uit dat Genna en Feniks bij de bende van Damien horen en ook criminelen zijn!


Ga direct naar Zielenjagers op BOL.com.

Recensie over Zielenjagers

Zielenjagers is een spannend boek met een mysterieus fantasy-randje. Het duurt best wel even voor Genna beseft wie ze is en hoe de vork in de steel zit. In die tussentijd moet Feniks haar telkens weer uit handen van Damien redden. Voor een groot deel rust dit boek op de uitleg van het hele Zielenjagers-concept en het vluchten om uit handen van de politie en de Donkere zielen te blijven. Het tempo is enorm hoog, maar soms kon het me toch net niet genoeg grijpen om het boek een echte pageturner te noemen. Wel ben ik benieuwd naar het tweede deel uit deze reeks: de basis is gelegd.

Score: 8


Informatie

Titel: Zielenjagers
Auteur:
Uitgever: Van Goor
Aantal pagina’s: 264
Type boek: Paperback
Leeftijd: vanaf 10 jaar
ISBN: 9789000376230
Prijs: 18.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.