logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Zie mij graag, Sarah Meuleman

Hoever ga jij om gezien te worden? Deze vraag slaat helemaal op het boek ‘Zie mij graag’. Het is een boek van de belgische schrijfster en journalist Sarah Meuleman. Vandaar ook de belgische titel. Het boek begint met een Proloog, waarin we terug gaan in de tijd en kennis maken met de 11 jarige Lieve. Haar vader, bestseller autheur Saul Mertens, heeft een nieuw boek uitgebracht en Lieve is samen met haar zus Margot op het release feest. Deze avond zal voor Lieve een avond zijn die voor totale verandering van haar leven zorgt.

Het ongeluk

Na de feestavond rijden de Vlaamse zusjes Lieve en Margot met hun vader terug naar huis. Maar dan raakt de auto van de weg raakt en verongelukt. Niemand begrijpt hoe het ongeluk op zo’n stille landweg heeft kunnen gebeuren. Lieve is ernstig gewond geraakt aan haar been. Iets waar ze vandaag de dag nog steeds mee moet leven, haar been is namelijk geamputeerd en ze heeft een kunstbeen. Lieve inmiddels is 24 jaar en woont op zichzelf in Amsterdam. Ze is influencer van beroep.

De verdwijning

Dan komt er een telefoontje van haar vader, waar ze al heel lang geen contact meer mee heeft gehad. Ze moet niet geloven wat er gezegd wordt en het komt goed. Haar vader is in verband gebracht met de verdwijning van een meisje, Daphne, vijftien jaar geleden. De moeder van Daphne is in de media een foto tegengekomen met haar dochter en Saul, die tijdens het release feest gemaakt is. Daarna is Daphne niet meer gezien. Daphne’s moeder wil antwoord op haar vragen en nog belangrijker, haar dochter terug. Lieve heeft geen zin om Saul hierin bij te staan en laat het liever aan haar zus Margot over. Margot woont tenslotte ook in Damme en heeft nog contact met haar vader, en is altijd al zijn oogappel geweest. Maar Margot moet voor een tijdje worden opgenomen, omdat ze pillen gestolen heeft van het ziekenhuis waar ze werkt. Er zit niets anders op dan dat Lieve terugkeert naar de plek waar ze is opgegroeid om te achterhalen wat er is gebeurd. Lieve vertrekt naar Damme, naar haar ouderlijk huis.

De waarheid

Haar vader wordt aangeklaagd voor de verdwijning (en moord) op Daphne. Daphne woonde destijds bij hun. Tijdens haar verblijf in Damme, krijgt Lieve langzaam grip op wat er die avond na het release feest gebeurd is. Met haar, maar ook met Daphne. Op haar socials plaatst Lieve posts die de zaak van haar vader er niet beter op maken. Maar Lieve blijft doorgraven en wil de waarheid weten…..


Ga direct naar Zie mij graag op BOL.com.

Recensie over Zie mij graag

Zie mij graag is een Vlaams-Nederlandse roman over familie, verlangens en fantomen. Het zit vol sluimerende spanning en gaat over weglopen van het verleden en toch weer omkijken, over bang zijn om pijn te doen en toch weer te kwetsen. Tijdens het lezen word je in het verhaal meegezogen, de tekst is prettig geschreven waardoor je er vlot doorheen leest. Op het einde wordt het een en ander duidelijk, alleen klopt het naar mijn idee niet helemaal, vooral de stukken die je vanuit Margot meemaakt. Maar daarvoor zou ik het boek misschien nog een keer moeten lezen.

Score: 6


Informatie

Titel: Zie mij graag
Auteur:
Uitgever: Lebowski
Aantal pagina’s: 336
Type boek: Paperback
ISBN: 9789048833290
Prijs: 22.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.