logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Zet met vaderdag een sappige en spicy burger voor… zonder vlees!

Als wij hier thuis ergens warm voor lopen, dan is het wel voor een lekker sappige hamburger. Dat zou een geweldig diner zijn voor vaderdag! Heb jij ook zo’n vader/man thuis zitten? Bouw dan voor vaderdag speciaal voor hem een grote en sappige burger, maar dan zónder vlees. Nestlé ’s Garden Gourmet introduceert deze week twee nieuwe grote vega burgers. Perfect voor op een broodje! De Mexicaanse Jalapeño Burger en de Argentijnse Chimichurri Burger zijn bovendien ook lekker pittig gekruid, hebben een stevige, vleesachtige bite én zijn rijk aan eiwitten. Vaak zijn vegetarische burgers namelijk wat droog of juist heel klef. Wees niet bang: je hoeft geen sterrenchef te zijn. Met deze twee recepten zet jij binnen no-time de ultieme burger op tafel. Kies bijvoorbeeld voor de ‘Mega Veggie Chimichurri burger met humus en crispy uien’ of de ‘Ultieme vegetarische Jalapeño burger met guacemole en geroosterde paprika’. Succes gegarandeerd!

Pit en smaak in het burgerschap

Het vegetarische burgerschap is nog niet verzadigd. Er is nog veel ruimte voor extra pit en smaak, naast de reeds bestaande naturel burgers en groenteburgers. Garden Gourmet springt in dit gat met de lancering van twee nieuwe, grote, sappige vegetarische burgers vol met pit en smaak. Vanaf deze week vind je de Mexicaanse Jalapeño en Argentijnse Chimichurri Burger in het schap* van 500 Albert Heijn winkels en op ah.nl. Do you like it hot? Probeer dan de spicy Jalapeño burger met stukjes Jalapeño peper. De Chimichurri burger is juist lekker pittig gekruid. De burgers zijn rijk aan proteïne en enkel gemaakt van bekende ingrediënten, zoals soja, tarwe, plantaardige olie, water en azijn.

Ook voor mannen

70% van de mannen noemt zichzelf een ‘echte vleeseter’. Hun maaltijd is niet compleet zonder de smaak en structuur van vlees**. Toch kiezen ook mannen tegenwoordig steeds vaker bewust voor een dagje geen vlees. Garden Gourmet maakt het met de lancering van de twee ‘big burgers’ nog makkelijker én lekkerder om vegetarisch te eten. De burgers worden gekenmerkt door hun vleesachtige textuur met een stevige bite en een uitgesproken kruidige, pittige smaak. Met meer dan 100 gram is deze burger zelfs groter dan de gemiddelde vegaburger. Kortom: vegetarisch eten anno nu. Ook voor mannen die een dagje geen vlees willen eten maar wél zin hebben in die grote juicy burger.

* Later dit jaar ook verkrijgbaar bij andere supermarkten.
** Bron: Vegamonitor (juli 2017) door Natuur & Milieu.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.