logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Zet je tanden in een knapperige Dr. Oetker glutenvrije pizza


dr-oetker-ristorante-glutenvrije-pizza-mozzarelle

Hoewel sommige mensen uit een soort afval-overtuiging alle gluten uit hun maaltijden verbannen, zijn er ook mensen die er simpelweg allergisch of overgevoelig voor zijn. Gluten zitten in bloem en meel. Heel algemene ingrediënten dus, die je dagelijks in grote hoeveelheden tegenkomt. Glutenintolerantie dan ook geen pretje, want in ontzettend veel producten zitten gluten (of sporen daarvan). Ook in producten waarvan je het in eerste instantie niet verwacht. Let maar eens op de ingrediëntendeclaraties van de producten in je keukenkastje. Gluten zijn één van de grote allergenen en moeten apart vermeld worden op die declaraties. Je hebt ze er dus zo uitgepikt. Gelukkig wordt er steeds meer op gelet, en komen er steeds meer producten bij die glutenvrij zijn. Soms zijn dat ook onverwachte producten. Zeg nu zelf: een glutenvrije pizza – heb je dat ooit kunnen denken? Toch is het Dr. Oetker Ristorante gelukt, en vanaf deze week kun je ze vinden in het vriesvak. De eerste Dr. Oetker Ristorante glutenvrije pizza’s!

dr-oetker-ristorante-glutenvrije-pizza-salame

Twee soorten

Vooralsnog zijn er twee varianten van de Dr. Oetker Ristorante glutenvrije pizza’s: Salame en Mozzarella. Het zijn diepvriespizza’s, je kunt ze dus altijd binnen handbereik hebben in je diepvries. Waar je ze vind? Dat verschilt per supermarktketen. Aan de ene kant is het logisch ze bij de pizza’s te leggen, aan de andere kant proberen sommige supermarktketens alle glutenvrije producten bij elkaar te zetten. Even zoeken dus! Vooralsnog kun je kiezen uit de pittige glutenvrije pizza Salame of de neutralere Mozzarella-variant.

dr-oetker-ristorante-glutenvrije-pizza-mozzarella-close-up

De bodem

Je zult je nu afvragen: hoe maken ze in ’s hemelsnaam die bodem? Welnu: bloem is uit den boze. Normaliter wordt er namelijk een harde bloemsoort gebruikt, vermengd met gist. Aangezien ze die niet meer kunnen gebruiken is er gekozen voor een mix van aardappelmeel en rijstemeel. Dat zorgt voor een volle smaak, maar ook een krokante bodem. Wij mochten onze tanden in deze pizza’s zetten, en maakten meteen gebruik om een vergelijkend warenonderzoekje in te stellen. Het viel meteen op dat de bodem van de glutenvrije pizza vol was van smaak, en behoorlijk knapperig. Knapperiger zelfs dan de standaard pizza. Pluspunten, die extra crunch! Het nadeel is dat de bodem ook ietsjes harder is, de bodem is wat minder luchtig en een tikje machtiger. Qua smaak en textuurbeleving is het echter nog steeds een prima pizza, die zonder problemen goudbruin oogt en smaakt zoals-ie kraakt.

Bereiding

De glutenvrije smaakvariaties worden op dezelfde manier bereid als gewone pizza’s: op een rooster onderin in de voorverwarmde oven (230˚ C elektrisch, 210˚ C hete lucht | 13-15 minuten).

Verkrijgbaarheid

Dr. Oetker Ristorante Salame en Ristorante Mozzarella zijn vanaf week 43 verkrijgbaar in de supermarkt. Afhankelijk van de winkelformule zijn de pizza’s te vinden in het vriesversvak bij de glutenvrije producten of bij alle pizza’s. De consumentenadviesprijs is € 3,69.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.