logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Zens Liberty draadloze oplader


Met al die gadgets om ons heen, is het soms een hele truc om alles opgeladen te houden. Daar kun je alle hulp bij krijgen die je kunt vinden. De Zens Liberty draadloze oplader is daarbij niet alleen een heel stoere, maar ook een superpraktische manier. Want heb jij wel eens een apparaat opgeladen via QI? Je weet wel: dat universele, draadloze protocol waar duizenden gadgets mee werken? En heb je toen misschien wel eens het gadget op de verkeerde manier op de lader gelegd? Nét een tikje scheef, nét niet op de sweet spot? Dan weet je precies het grootste probleem van draadloos opladen: je gadgets moeten precies goed liggen. Dat is bij de Zens Liberty verleden tijd.

16 opladers in één apparaat

Zoals je hier kunt zien in de glazen variant van de Zens Liberty, zitten er maar liefst 16 draadloze opladers verwerkt in het oppervlak. Deze spoelen, die je device draadloos kunnen opladen, overlappen elkaar. En dat houdt in: hoe je jouw gadget ook neerlegt, er is altijd een spoel die je apparaat gaat opladen! In de grote doos vind je de oplader zelf, een 60W oplader, een USB-C oplaadkabel met geweven kabel, een garantiekaart (met een jaar extra garantie na registratie) en – in het geval van de glazen variant – zelfs een poetsdoekje!

Vormgeving

De Zens Liberty is vrij fors: het apparaat is 22,4cm x 13,3cm x 1,6cm groot en heeft een gewicht van 760 gram. Dat is ongeveer zo groot als een A5-papier. Er groot voor twee paar oortjes, maar een fijn formaat voor twee smartphones. De glazen Liberty toont de koperen spoelen in al hun glorie. Er is ook een stoffen variant verkrijgbaar, die wat minder besmettelijk is (en je apparaten misschien ook wel beter beschermd tegen krassen, hoewel dat niet altijd een issue is. De stoffen variant is overigens 50 euro goedkoper, maar biedt dezelfde specificaties. De glazen variant past perfect in een stoer en industrieel ontwerp. Hij past bijvoorbeeld perfect op mijn classic-techy werkplek!

Oplaadmogelijkheden van de Zens Liberty

Je kunt er namelijk twee apparaten tegelijk op laden, hoe aantrekkelijk het ook is om er meer op te leggen. Denk daarbij aan smartphones, draadloze oortjes, zelfs de Sonos Roam kan via deze draadloze oplader van energie worden voorzien. Het oplaadvermogen is overigens 2x 15 W. Als bonus heb je een derde oplaadmogelijkheid, er zit namelijk een USB-A poort verwerkt aan de rechterbovenhoek van het apparaat. Daar kun je een standaard oplaadkabel in prikken, maar ook de Apple Watch charger van Zens, zodat je jouw horloge op deze lader kunt leggen. In totaal kun je dus drie apparaten tegelijk opladen, waarvan twee draadloos.

Apple Watch USB-stick

Een sublieme aanvulling op de Zens Liberty is de Zens Apple Watch USB-stick. Dit is een draadloze oplader… in de vorm van een USB-stick! Tja, soms moet je de omschrijving niet heel veel moeilijker maken dan hij is. De oplader steek je rechtsboven in de hoek van de Zens Liberty, waar je Apple Watch mee kan worden opgeladen. Er zit ook een korte USB-verlengkabel in de doos, waarmee je de accessoire los kunt gebruiken. Je zou hem zelfs gewoon in een USB-adapter of in een USB-poort van je computer kunnen prikken om je Apple Watch op te laden en is dus ook los te gebruiken.


Ga direct naar Zens Liberty op BOL.com.

Recensie over Zens Liberty

Een ding is zeker: de Zens Liberty is een super strak vormgegeven draadloze oplader, die je heel wat kopzorgen zal besparen. Dankzij deze oplader maakt het namelijk niet uit waar of hoe je jouw accessoires op de oplader legt: ze zullen gewoon opgeladen worden! Het strak vormgegeven product ziet er fantastisch uit en heeft voor ieder wat wils: een ingetogen variant met een stoffen cover of een industriële variant met een glazen afwerking, waardoor je de koperen spoelen ziet. Hij laat zich uitbreiden met de briljante Apple Watch USB-stick, waardoor het apparaat een nog hogere functionaliteit krijgt. Let wel: voor een optimale veiligheid is er een actieve koeling ingebouwd, die je soms een beetje kunt horen blazen.

Score: 8


Informatie

Zens Liberty
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 199 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.