logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Zelf cressen kweken in de keuken


cressen-kweken-met-grown

Cressen kun je zien als een combinatie van mini-kruiden en superfoods. Mini-versies van bekende smaken als Ghoa cress (koriander) en Daikon cress (radijs), maar ook nieuwe en verrassende smaken als Red Mustard cress en Zorri cress (Oost-Indische kers). Ze zijn gezond en krachtig van smaak. Cressen zijn ook goede en natuurlijke vervangers van peper, zout en smaakversterkers met ongezonde E-nummers. Doordat je cressen rauw eet, zitten ze vol vitamines en mineralen en beleef je een ware smaaksensatie. Heerlijk op een broodje, in de soep, als basis voor een pesto of als garnering tijdens het avondeten. Ze worden vooral gebruikt in sterrenrestaurants, maar vanaf nu kun je cressen ook razendsnel zelf kweken in eigen keuken. Grown introduceert CressToday.

CressToday
CressToday is een nieuw, geavanceerd kweeksysteem van Grown waarmee je in no-time je eigen verse en gezonde cressen oogst. Dankzij dit innovatieve product met automatisch watergeefsysteem heb je geen omkijken meer naar het kweekproces. Er zijn twee modellen. CressToday Basic zet je op een lichte plek, bijvoorbeeld in de vensterbank. Tijdens de maaltijd kun je kun je het basismodel op tafel zetten om direct te oogsten. Het geavanceerde model heet CressToday en is uitgebreid met speciaal LED-groeilicht; ideaal als er onvoldoende daglicht is. De LED-lampjes creëren optimale kweekomstandigheden voor cressen. Ze groeien ‘als kool’ en na ongeveer vijf dagen kun je al oogsten! Het design van CressToday is een lust voor het oog. Met het strakke en open ontwerp heb je een echte eyecatcher in de keuken.

Cress-Pads

Cress-Pads zijn handige kweekmatjes die bestaan uit een speciale voedingsbodem gemaakt van natuurlijke houtvezels. Stop ze in het CressToday-systeem en je kweekt, ook zonder groene vingers, op een makkelijke en schone manier zonder onkruid. CressToday wordt geleverd inclusief tien gratis Cress-Pads. Grown bezorgt extra pads bij je thuis door de brievenbus.

Bewust

Dankzij het speciale LED-groeilicht kweek je het hele jaar door je eigen cressen. Zo gebruik je geen kruiden meer die van de andere kant van de wereld zijn ingevlogen, maar heb je alles binnen handbereik vers uit je eigen keuken. De energiezuinige verlichting (11 Watt) verbruikt aanzienlijk minder stroom dan een gemiddelde kamerlamp. De Cress-Pads zijn bovendien gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal. Na het oogsten van de cressen kunnen die dus gewoon bij het groene afval.

Verkrijgbaarheid

CressToday is te bestellen via www.grown.nl. CressToday Basic (48x17x10 cm) is verkrijgbaar voor € 49,00. CressToday (50x17x40 cm) incl. LED-groeilicht kost € 199,00. Beide modellen worden standaard geleverd met tien gratis Cress-Pads. Losse Cress-Pads zijn verkrijgbaar voor € 1,20.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.