logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Zapp Skills – 20 dingen die je wíl kunnen voor je 12e


Tijdens jouw zomervakantie kun je lekker skillen met het nieuwe NTR-jeugdprogramma Zapp Skills! In Zapp Skills presenteren we vanaf 10 juli elke werkdag LIVE vanaf een camping in Nederland een skill die je wilt kunnen voor je twaalf bent. Een wond verzorgen leer je van kickbokser Rico Verhoeven, foto’s bewerken van Annegien Schilling (@fetcher_tigerss) en met honden omgaan van de beroemde politiehond Bumper. Doe mee en word een echte ‘Skiller’! Zapp Skills wordt gepresenteerd door YouTuber Quinty Miesiedjan, Zappers Bart Meijer, Nienke de la Rive Box, Sosha Duysker, Janouk Kelderman en Sascha Visser en YouTuber Veras Fawaz.
Zapp Skills wil deze zomervakantie van alle kinderen ware ‘Skillers’ maken. Daarvoor gaan we 10 juli t/m 1 september van 09.00 – 18.30 LIVE:  online, op tv én in het land. Elke doordeweekse dag presenteert Quinty, samen met een BN’er, om 09.00 uur een skill; iets wat elk kind wil kunnen voor z’n 12e. Een ei bakken, een vlot bouwen, een band plakken, noem maar op. Na de uitzending kun je meteen zélf meeskillen.
Zapp Skills is Quintys eerste echte presentatieklus op tv.’Ik kan zeggen dat het me behoorlijk bevalt. Skills is een beetje het programma dat ik als kind had willen zien, maar wat er nog niet was. Elke aflevering is een klein feestje en ondertussen leert iedereen ook nog wat! Van bandenplakken tot dansen, ook ik heb nieuwe dingen geleerd.’
Deel vanaf 10 juli al je skills met ons via zappskills.nl en social media #zappskills. En als de skill niet wil? Op zappskills.nl vind je skill-tutorials. Ook kun je bellen, appen, mailen en chatten met ons deskundige team van Skillsisters, die de hele dag klaarstaan voor al jouw vragen, suggesties en tips. Of neem contact op met de skill-verslaggever en krijg hulp aan huis!
Nienke de la Rive Box, een van de skills-verslaggevers, heeft er zin in. ‘Het is natuurlijk heel tof om een skill te leren. En het idee dat iedereen in Nederland op dezelfde dag gaat leren om bijvoorbeeld een pannenkoek te flippen of een mop te vertellen…. Geweldig toch! Ik heb nog geen idee waar ik allemaal terecht ga komen en ben echt superbenieuwd. Kom maar op met je vragen dus!’

Livestream op zappskills.nl

Via een livestream op zappskills.nl kun de hele dag (tot 18.30 uur) volgen hoe skilled onze presentatoren zijn. Elke dag wordt de presentator voor een grote skillchallenge gesteld. Lukt het hem/haar om in een dag met de hele camping pannenkoeken te bakken? Om nepnieuws te maken? Of om 250 fietsbanden te plakken?
Bart Meijer is een van de presentatoren die de uitdaging aangaat. Hij gaat vier weken, elke werkdag, de héle dag live. Bart: ‘De controlefreak in mij vraagt zich weleens af of ik dit ga volhouden. Maar goed, ik ga voor het avontuur.’ En op de vraag welke skill hij graag wil leren? ‘Dansen kan ik écht niet. Hoewel een polonaise op de camping toch zeker moet lukken.’
 
Om 18.00 uur schakelen we vanaf de camping live over naar NPO Zapp en zie je het Skills nieuws van de dag.

Waarom Skills?

Veel kinderen vinden 12 worden best een big thing. Dan ga je naar de middelbare, dan ben je groot, eindelijk! Onbewust hebben kinderen allerlei ideeën over wat 12-jarigen kunnen. Je kunt je eigen eten koken en weet hoe je een afspraak maakt bij de tandarts. Maar wat als je dat niet kan? Dat is écht niet skill! Daarom komt de NTR met Zapp Skills: 20 skills die kinderen willen kunnen voor hun 12e. Deze lijst is samengesteld met de hulp van 400 kinderen. In de lijst vind je ook epic skills, skills waarmee je kunt shinen bij je vrienden, zoals het tappen van een goede mop, een verbluffende goocheltruc en het bouwen van een vlot. Die zie je elke vrijdag tijdens Epic Friday.

Uitzendingen van Zapp Skills

Online

Zapp Skills is van 10 juli t/m 1 september elke doordeweekse dag van 09.00 uur – 18.30 uur via een livestream te volgen op zappskills.nl.

Televisie

Het bijbehorende televisieprogramma Zapp Skills is van 10 juli t/m 1 september elke doordeweekse dag om 09.00 uur en 16.00 uur (HH) te zien op NPO Zapp. Om 18:00 uur zie je het Skills nieuws van de dag.
Vanaf 7 augustus worden de 20 afleveringen herhaald, voor kinderen die op vakantie waren, een skill hebben gemist of gewoon nóg een keer mee willen doen. De livestream blijft met andere presentatoren altijd actueel.
Alle 20 skills op een rij (in willekeurige volgorde)
–         Jezelf voorstellen – met Danny Ghosen
–         112 bellen – met Ellie Lust
–         Een fietsband plakken – met Rick Koekoek
–         Pannenkoeken bakken – met Ramon Beuk
–         Een mop vertellen – met Klaas van der Eerden
–         Omgaan met een hond – met politiehond Bumper
–         Een vuurtje stoken/doven – met Checkpoint testteam
–         Een ei bakken – met Sergio IJssel
–         Een goocheltruc – met Rob en Emiel
–         Bellen met een onbekende – met Frank van der Lende
–         Een wond verzorgen – met Rico Verhoeven
–         Een restaurant bezoeken – met Pierre Wind
–         Kleding repareren – met Anne-Mar
–         Een vlot bouwen – met boerin Bertie
–         Tegen je verlies kunnen – met Jalou Langeree
–         Pasta met rode saus maken – met Jasper en Marius Gottlieb
–         Een hut bouwen – met Jayjay Boske
–         Nepnieuws herkennen – met Robbie Kammeijer
–         Dansen – met Nicolas ‘Shaker’ Singer

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.