logo-liggend-wit-donkerblauw

Zakelijke kleding wordt steeds meer casual


Het nieuwe werkseizoen is weer begonnen. En dit keer is de zakelijke mode écht anders dan ‘vroeger’. Ja, er worden weer volop pakken gedragen. Maar dan wel een stuk relaxter. Jasjes met meer stretch en in ruimere pasvormen en meer variatie in stoffen, kleuren en patronen. In de modewereld gonsde het al langer: de zakelijke mode zou steeds meer naar casual toetrekken. Met het vele thuiswerken van de afgelopen twee jaar, zou de werkende man niet snel weer teruggrijpen naar (formeel) zakelijke kleding. In de praktijk valt dit wel mee, zo signaleert ook mannenmodeketen Only for Men.Op de modevakbeurzen spotten zij volop zakelijke mode – mét een duidelijke casual twist!

Fashion koop je online bij:
De Bijenkorf | Open32 | Kleren.com | Only for men | Overhemden.com

Business casual: een vrijere interpretatie van de zakelijke dresscode

De grootste verandering ten opzichte van conventionele zakelijke mode: het mag allemaal wat losser, wat nonchalanter. Het is een stijl die je nét wat meer vrijheid geef. Vuistregel: met business casual draag je kleding die je ook in je vrije tijd zou dragen, maar dan een beetje netter. Verzorgder.

Klassiek pak maakt plaats voor chino’s en pantalons met jasjes

Zo is het pak zoals je dat kent niet helemaal uit beeld, maar laat wel meer ruimte (letterlijk!) voor andere interpretaties. En worden er meer combinaties gemaakt met chino’s, of een meer formele pantalon met een ander jasje erboven.

Jasjes zijn opvallender, comfortabeler, met of zonder voering

Die jasjes zelf zijn een opvallender verschijning dan de zakelijke colberts van de afgelopen jaren. Ze zijn comfortabeler – zo wordt er vaker stretch gebruikt. Ook jasjes zonder voering worden vaker gedragen, en creëren een minder stijf silhouet.

Meer kleur, meer patronen, gedurfde stoffen

Niet alleen de pasvorm is vrijer, ook het materiaal van de zakelijke (casual) kleding heeft meer speling gekregen. We zien stoffen met verschillende structuren – denk aan corduroy in verschillende uitvoeringen – en een meer divers kleurenpalet. Zo is roze een kleur die we, in verschillende warmtetinten, gegarandeerd veel terugzien dit najaar.

De inkopers van mannenmodeketen Only for Men hebben met de mooiste stoffen en ontwerpen een krachtige én relaxte collectie pakken en andere business casual items neergezet voor A/W 2021. Zodat de werkende man komend seizoen het pak – op welke manier dan ook – weer aankan.

Fashion koop je online bij:
De Bijenkorf | Open32 | Kleren.com | Only for men | Overhemden.com

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.