logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Z-aanvallen en Pokémon bekendgemaakt voor Pokémon Sun en Pokémon Moon


pokemon sun moon

The Pokémon Company International en Nintendo hebben krachtige Z-aanvallen, nieuwe personages en Pokémon bekendgemaakt voor de met spanning verwachte videogames Pokémon Sun en Pokémon Moon. Deze videogames zullen exclusief verkrijgbaar zijn voor de systemen in de Nintendo 3DS-familie. Deze fascinerende personages en Pokémon uit de regio Alola zullen in hun opwachting maken in de laatste generatie Pokémon-videogames, die op 18 november in Noord-Amerika gelanceerd worden.

Een nieuwe trailer met de nieuwe Z-aanvallen en vele fantastische Pokémon kan hier bekeken worden:

Z-aanvallen

Z-aanvallen vormen een nieuw element dat geïntroduceerd wordt in de Pokémon-gevechten inPokémon Sun en Pokémon Moon. Z-aanvallen zijn krachtige aanvallen die slechts één keer per gevecht gebruikt kunnen worden. Wanneer de wensen van de Trainer en Pokémon samenvallen en beide tegelijkertijd hun volledige kracht inzetten, resulteert dat in de enorme slagkracht van een Z-aanval. Alle Pokémon kunnen tijdens een gevecht Z-aanvallen gebruiken.

Voor het gebruik van Z-aanvallen zijn twee voorwerpen onmisbaar: een Z-ring en een Z-kristal. De Z-ring past om de arm van een Trainer en Z-kristallen worden hierin gezet. Als een Pokémon dezelfde soort Z-kristal als zijn Trainer heeft, kunnen ze een harmonieuze combinatie vormen.

Z-ring

TOMY International gaat de Z-ring verkopen via deelnemende winkels. Wanneer een speler een Z-aanval in Pokémon Sun of Pokémon Moon gebruikt, licht zijn eigen Z-ring op, gaat trillen en speelt geluiden af die corresponderen met het beeld en geluid in de game.

De regio Alola en zijn proeven

Pokémon Sun en Pokémon Moon spelen zich af op een archipel van tropische eilanden: vier natuurlijke eilanden en een door mensenhand gemaakt eiland. De regio Alola is een welbekend vakantieoord dat toeristen uit de hele wereld aantrekt.

Alola wordt omgeven door de zee en bezit een gevarieerde ecologie die bestaat uit inheemse Pokémon en Pokémon die meer recentelijk uit andere regio’s naar Alola gekomen zijn. In Alola onderhouden mensen en Pokémon nauwe banden met elkaar en er heeft zich een cultuur ontwikkeld die van die in andere regio’s verschilt.

Eén aspect van de unieke cultuur in Alola is de eilandchallenge, een avontuurlijke rite waarbij elk van de vier eilanden verkend wordt. Door deze rite kunnen jonge mensen tot uitstekende Pokémon Trainers uitgroeien. Als hoofdpersoon in Pokémon Sun en Pokémon Moon is elke speler voorbestemd om de eilandchallenge te ondergaan. Om de eilandchallenge te voltooien, moeten de challengegangers de proeven doorstaan die hen op elk van de eilanden te wachten staan. Deze proeven beperken zich niet tot gevechten met Pokémon. Ze kunnen uiteenlopende vormen aannemen, zoals het vinden van voorwerpen of het testen van kennis.

Aan het eind van elke proef komen de spelers een sterke, zogeheten Totem Pokémon tegen. Een Totem Pokémon is veel groter dan zijn soortgenoten en zijn lichaam is gehuld in een speciaal aura. Wanneer Totem Pokémon vechten, roepen ze vriendschappelijke Pokémon op hen te helpen. Met de steun van deze bondgenoten worden de Totem Pokémon nog sterker. En het lijkt erop dat ook andere Pokémon bondgenoten soms om hulp vragen.

De laatste proef op elk eiland heet de ‘grote’ proef. Dit is een Pokémon-gevecht tegen de kahuna die de leiding over het eiland heeft. Spelers die de grote proef doorstaan, hebben officieel alle proeven van het eiland met succes afgelegd en kunnen doorgaan naar het volgende eiland.

Aanvoerders

Elke proef heeft een aanvoerder. Ze geven instructies over de uitvoering ervan. Alle aanvoerders zijn Trainers die de proeven in hun eigen eilandchallenge een aantal jaren eerder afgelegd hebben.

Lana is een aanvoerder die alles weet van Pokémon van het type Water. Ze zet zich 100% in voor haar familie en is een zorgzame oudere zus bij wie haar jongere zussen altijd terechtkunnen. Aanvoerder Mallow weet alles van Pokémon van het type Grass. Ze houdt van koken, maar lijkt soms een ietwat bijzondere smaak te hebben. Aanvoerder Sophocles is gespecialiseerd in Pokémon van het type Electric. Hij is een echte techneut en heeft diverse machines uitgevonden. Kiawe is een aanvoerder die alles weet van Pokémon van het type Fire. Samen met zijn Marowak bestudeert hij de traditionele, overgeleverde dansen uit de regio Alola.

Kahuna’s

Elk van de vier eilanden heeft een leider, de zogeheten kahuna, die de leiding over het eiland heeft. De kahuna’s worden gekozen door de Pokémon die bekendstaan als beschermgod. Ook deze worden op elk eiland aangetroffen. Hala is de kahuna van Melemele Island, waar de hoofdpersoon zojuist is aangekomen. Bovendien is hij de grootvader van zijn tegenstrever Hau. In de regio Alola is Hala beroemd om zijn bekwaamheid. Hij geeft de speler zijn eerste partner-Pokémon en heeft hoge verwachtingen van hem.

Ride Pokémon
In de regio Alola helpen bepaalde Pokémon mensen plaatsen te bereiken waar ze op eigen kracht nooit zouden kunnen komen. Dit reizen op Ride Pokémon is typisch voor de cultuur van de regio Alola, waar mensen en Pokémon hele nauwe banden hebben. Deze Pokémon sluiten zich niet aan bij het team van een speler, maar ze kunnen op elk gewenst moment te hulp geroepen worden.

Tot de nieuwe Pokémon behoren:

Pokémon die zich aangepast hebben aan de regio Alola
Sommige Pokémon hebben zich aangepast aan de speciale microklimaten van de regio Alola en hebben daar andere vormen aangenomen dan degene die ze in andere regio’s hebben. Deze Pokémon worden regionale varianten genoemd. Ze groeien op in de regio Alola en leven net zoals inheemse Pokémon. Deze regionale varianten kunnen verschillen in voorkomen en typen, en hun manier van leven kan ook verschillen van eerder bekende vormen.

Naam: Alolan Exeggutor
Type: Grass/Dragon
Anders dan bij andere Exeggutor heeft de Alolan Exeggutor een vierde hoofd, en wel op zijn staart! Dit vierde hoofd controleert de staart onafhankelijk en kan het achteraan tegen tegenstanders opnemen die met de aanvallen van zijn voornaamste hoofd onbereikbaar zijn.

Naam: Alolan Vulpix
Type: Ice
Naar verluidt zijn Vulpix tezamen met menselijke wezens naar de regio Alola gekomen, maar de Fox Pokémon is naar de besneeuwde bergtoppen getrokken om de normale leefomgevingen van overige Pokémon te mijden, en daarom heeft hij deze vorm aangenomen.

Naam: Alolan Ninetales
Type: Ice/Fairy
Alolan Ninetales kan ijskristallen produceren uit zijn vacht. Hij kan deze ijskristallen inzetten om aanvallen te blokkeren, of hij kan ijsballen vormen die hij als kogels op zijn tegenstanders afvuurt. De kracht van deze ijsprojectielen is groot genoeg om een rots te verpulveren.

Naam: Alolan Sandshrew
Type: Ice/Steel
Sandshrew hebben altijd in woestijngebieden geleefd. Maar door de veelvuldige uitbarstingen van nabije vulkanen hebben de Sandshrew de woestijn verlaten en zijn ze naar de bergen getrokken, waar ze deze vorm aannamen.

Naam: Alolan Sandslash
Type: Ice/Steel
De Alolan Sandshrew van de besneeuwde bergen evolueren naar de Alolan Sandslash met puntige ruggen die met ijs bedekt zijn. Alolan Sandslash verstoppen zich in de sneeuw als er sterke vijanden naderen, waarbij alleen hun naalden zichtbaar zijn en ze gereed zijn om in actie te komen.

Naam: Oricorio
Oricorio verandert zijn vorm door aan de nectar van bepaalde bloemen te nippen. Omdat hij vier verschillende vormen heeft – dezelfde als het aantal eilanden in Alola – lijkt het wel alsof er verschillende Oricorio op elk van de eilanden wonen.

• Baile-stijl
Type: Fire/Flying
De Baile-stijl Oricorio is zeer hartstochtelijk en zijn lichaam wordt krachtiger als hij danst. Hij verspreidt donsachtige pluizen tijdens zijn intensieve dansen.

• Pom-Pom-stijl
Type: Electric/Flying
De Pom-Pom-stijl Oricorio is erg vriendelijk voor mensen en hij gebruikt de dans om Trainers aan te moedigen die zich futloos voelen. Als hij danst, worden zijn veren opgeladen met statische elektriciteit.

• Pa’u-stijl
Type: Psychic/Flying
De Pa’u-stijl Oricorio doet alles in zijn eigen tempo, waardoor het soms moeilijk is om hiermee om te gaan. Hij scherpt zijn temperamentvolle aanvallen aan door te dansen, waardoor zijn psychische krachten toenemen.

• Sensu-stijl
Type: Ghost/Flying
De Sensu-stijl Oricorio is rustig en beheerst. Met zijn dans verzamelt hij de energie die in een gebied heerst en put hieruit de kracht om te vechten.

Naam: Minior
Type: Rock/Flying
Minior zijn in de stratosfeer gevormd en leven door het afval om hen heen te absorberen. Als zij een grote hoeveelheid hebben gegeten, worden hun lichamen zwaar en vallen ze neer op de planeet. Minior heeft een hard uitwendig omhulsel met hierin een kern.

Naam: Gumshoos
Type: Normal
Gumshoos is de evolutie van Yungoos. Hij roept alle bondgenoten van Yungoos op om challengegangers tegen te houden.

Naam: Fomantis
Type: Grass
Fomantis is nachtelijk actief en ondergaat als hij overdag slaapt fotosynthese door zijn veren in alle richtingen uit te spreiden. Vanwege het gevaar om twee dagen achter elkaar op dezelfde locatie te verblijven, begint Fomantis zijn zoektocht naar een verblijfplaats voor de volgende dag zodra de zon ondergaat.

Naam: Lurantis
Type: Grass
Lurantis trekt tegenstanders dicht tot zich aan door zijn bloemachtige verschijning en geur. En vervolgens verslaat hij ze. Naar verluidt is hij de prachtigste van alle Grass-type Pokémon door zijn briljante kleuring en elegante bewegingen.

Naam: Mudbray
Type: Ground
Mudbray kon men ooit overal ter wereld aantreffen, maar hij werd met uitsterven bedreigd en is daarom nu een beschermde soort. Naar verluidt is de regio Alola de enige plaats ter wereld waar Mudbray nog steeds in het wild aangetroffen worden.

Ga voor meer informatie naar Pokemon.nl/SunMoon.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.