logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

YouTubers Mark Hoekx en Royalistiq coachen Jong YouTube talent in tweede seizoen van De Viral Fabriek


Dit najaar krijgt nieuw, jong Youtube-talent weer de kans om gecoacht te worden door de populairste YouTubers van dit moment in het Viacom/Nickelodeon programma De Viral Fabriek. Tijdens de afleveringen volgen we de deelnemers die, onder leiding van hun coach, een video maken met maar één doel: viral gaan! Onder leiding van 8 van de grootste YouTubers van Nederland en België gaan kids de strijd met elkaar aan. Dit seizoen worden de deelnemende kids gecoacht door: Mark HoekxRoyalistiqCromotagFemke MeinesMorgane Eyletten, Jill en Bokado. Just Jade komt zelfs weer terug voor het tweede seizoen!
De Viral Fabriek wordt gepresenteerd door Nienke van Dijk en haar Vlaamse co-host Jasper Publie. Jasper deed in 2007 mee aan het Junior Eurosong festival en maakte daarna deel uit van de boyband “Bandits”.

De strijd gaat online verder

Na de TV-uitzending gaat de strijd online verder wanneer de deelnemers hun vlog op het Nickelodeon YouTube-kanaal plaatsen, waar de winnaar van de week bepaald wordt door het aantal likes op de video door de kijkers. Hierna strijden de winnende kids per aflevering tegen elkaar tot de grote live finale. De prijs? Een professioneel camerapakket en een professionele YouTube-training om zo hun eigen kanaal op te bouwen.
Vorig seizoen haalde De Viral Fabriek meer dan 2 miljoen views op YouTube. Dit aankomende seizoen start weer met een aantal veelbelovende duels tussen de YouTube sterren, met de allereerste aflevering op 7 oktober waarin de coaches en kids leren elkaar kennen! Vervolgens gaan de battles van start:
Aflevering 2 (zondag 14 oktober): Jill tegen Mark Hoekx
Aflevering 3 (zondag 21 oktober): Royalistiq tegen Femke Meines
Aflevering 4 (zondag 28 oktober):  Cromotag tegen Morgane Eyletten
Aflevering 5 (zondag 4 november): Bokado tegen Just Jade
Daarna vinden de halve finales plaats en op zondag 2 december vindt de spannende live finale plaats om 18.00 uur.

TikTok!

Nieuw dit seizoen is het TikTok-duo Sara Dol (1,4 miljoen TikTokfans) en Casper Feddema (240.000 TikTokfans). Zij dagen ons presentatie duo Nienke en Jasper uit voor een echte TikTok-challenge: meer dan 40.000 likes halen met 7 video’s. Het verliezende duo moet in de finale op 2 december een vieze opdracht doen. Wie redt die +40.000 likes?

Gouden Stuiver

Vanavond werd in het Jeugdjournaal bekend gemaakt dat het eerste seizoen van De Viral Fabriek tot de laatste 3 genomineerden behoort voor de Gouden Stuiver. Op donderdag 11 oktober wordt de winnaar van 2018 bekend gemaakt.
De Viral Fabriek: vanaf zondag 7 oktober, iedere zondag om 18.00 uur op Nickelodeon. Meteen na de uitzending kun je de viral video’s van de deelnemers bekijken op het YouTube kanaal van Nickelodeon! Kijk en like mee!  

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.