logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Young Sheldon, seizoen 1

Je kent de comedyserie The Big Bang Theory vast wel, waarin een groep hoogbegaafden het samen proberen op te nemen tegen de rest van de wereld, die hen simpelweg niet begrijpen. De serie wordt al enkele jaren uitgezonden op televisie en is nu ook volledig te zien op Netflix. Maar hoewel we de mannen nu meemaken als volwassenen, zijn ze natuurlijk ook ooit jong geweest. Zelfs de zelfingenomen Sheldon, zo blijkt uit de spin-off comedyserie Young Sheldon .

Jonge Sheldon Cooper

The Young Sheldon, seizoen 1, speelt zich af in 1989. Hier is Sheldon een klein kereltje van 9 jaar oud, die wordt doorgezet naar de stoere middelbare school in zijn geboorteplaats, Medford in Texas. Zijn vader George is een eenvoudige football-coach op zijn nieuwe middelbare school. Hij begrijpt niets van zijn jongste zoon en trekt liever op met zijn oudere broer, die een paar jaar ouder is en ook op de middelbare zit. Sheldons tweelingzus speelt de hele situatie vaak slim uit en is de vrolijke noot in het gezin. De zorgzame en vrome Mary doet wat ze kan om haar buitenbeentje te beschermen. Ze laat hem veel toe, wat Sheldons leventje tamelijk zorgeloos maakt. De gesprekken tussen haar en Sheldon in de auto, op weg naar school, zijn hartverwarmend.

Opgroeien als genie

Blijkbaar is het helemaal niet zo eenvoudig om op te groeien als genie – met daarbij een flink aantal karaktertrekjes die je niet direct geliefd maken bij je omgeving. Die omgeving wordt regelmatig ingezet. Sheldons Oma woont bijvoorbeeld tegenover hen: de sarcastische alcoholiste is letterlijk kind aan huis. Ze wordt regelmatig gevraagd om op te passen, wat ze met frisse tegenzin doet. Ook de man uit de Radio Shack komt zo nu en dan naar voren, alsmede de dominee wiens kerk de familie bezoekt. Zij geven stuk voor stuk hun ongezouten (en vaak droogkomische) mening. Dat is ook wel het credo van deze film: de soms pijnlijke en ongemakkelijke situaties waarin Sheldon terechtkomt worden behandeld met een komische inslag, zoals je die ook kent uit The Big Bang Theory. Jim Parsons, die de volwassen Sheldon speelt in de serie, spreekt een passende voice-over in, voorziet de serie van commentaar en werkte mee als executive producer.

Ga direct naar The Young Sheldon, seizoen 1 op BOL.com.


Recensie over The Young Sheldon, seizoen 1

The Young Sheldon is een spin-off van The Big Bang Theory. Het speelt zich af in Texas, ver van alle andere spelers in de serie. Je zult daarom weinig andere bekenden tegenkomen, alles draait om het jonge buitenbeentje. Die zet zijn rol goed neer, net als de andere spelers overigens. De verhalen zijn kort en afgebakend, duidelijk en met de regelmatige droge humor doorregen. Wat mij betreft had die humorfactor wat meer ingezet mogen worden, maar dat neemt niet weg dat het een erg leuke serie is. Helemaal voor fans van The Big Bang Theory, maar ook als daar onbekend mee bent is dit een leuke serie. En natuurlijk is het een trip down memory lane!

Score: 7


Informatie

Titel: The Young Sheldon
Uitgever: Warner Bros
Tijdsduur: 450 minuten
Genre: komedie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.